24 / 04 / 2024

Adıyaman Beşpınar Vadisi ve Eğriçay Projesi için ödenek aktarıldı!

Adıyaman Beşpınar Vadisi ve Eğriçay Projesi için ödenek aktarıldı!

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından Adıyaman’a 16 milyon TL kaynak aktarıldığını açıkladı.



Aydın, Ak Parti Hükümetinin Adıyaman’ın hakettiği ve şehre yakışan proje, hizmet ve her türlü yatırım için süratle icraatlarına devam ettiğini belirtti.


On dört yıldır olduğu gibi AK Parti Hükümeti’nin yine Adıyaman’ın yanında olmaya devam ettiğini kaydeden Ahmet Aydın, “Milletvekili arkadaşlarımızla, Valimizle, Belediye Başkanımızla ve teşkilatlarımızla beraber yapmış olduğumuz takiplerimiz neticesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından ilimize 16 Milyon TL kaynak aktarılmıştır.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 11 Milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.


Bu ödeneğin 4 Milyon TL’si, Vadiyaman olarak nitelendirdiğimiz vizyon projelerimizden biri olan Beşpınar Rekreasyon Projesi 4. etap çalışmaları kapsamında yapılacak olan 800 metre pere kanal, 2 adet tersip bendi korkuluk, 1 adet köprü yapımında kullanılacaktır.


Yine aynı ödeneğin 7 Milyon TL’si, Adıyamanımızın doğu yakasında yer alan Beşpınar Rekreasyon Alanı’ndan sonra bu kez batı yakasında yer alan Eğriçay’ı güzelçaya dönüştüreceğimiz Eğriçay Peyzaj ve Rekreasyon Avan Projesi kapsamında yapılacak olan 5825 metre trapez kanal, 6 adet tersip bendi, 1 adet ıslah sekisi, 3 adet halı saha, 4 adet basketbol sahası, 2 adet kum voleybolu sahası,1 adet spor lokali, 3 adet satranç alanı, 1.694 metrekare mini golf alanı, 13.700 metrekare biyolojik gölet, 6.746 metrekare çocuk Oyun alanı, 35 adet kamelye, 2 adet kır kahvesi, 561 araçlık otopark, 10.612 metrekare çok amaçlı çim saha, çim basamaklı anfi tiyatro, kafe ve resoran yapımında kullanılacaktır.


Kalkınma Bakanlığı taraından toplam 5 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödeneğin ise 3 Milyon TL’si Beşpınar Rekreasyon Projesi 3. etap inşaatı içerisinde yer alan altyapı ve üst yapı işleri, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, suni ada, spor ve dinlenme tesisleri, piknik alanları ve ada üzeri kafeterya, peyzaj işleri ve şelale yapımı kapsamındaki acil işlerde, 1,5 Milyon TL’si Kahta ilçemiz Ebu Sadık Ziyareti’nin çevre düzenlemesi ve piknik alanları işinde, 500 Bin TL’si ise Sincik ilçemiz İnlice Beldesi’ne bağlı köylerin altyapı ihtiyaçlarında kullanılacaktır.


Tahsis edilen bu kaynakların şimdiden ilimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 

AA


Geri Dön