18 / 04 / 2024

Adıyaman Samsat yeniden inşa edilecek!

Adıyaman Samsat yeniden inşa edilecek!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'ın Samsat ilçesine ziyarette bulundu. Kurtulmuş, “Bundan sonra Samsat’ın inşaası için çalışmalara ön ayak olunacak” diye konuştu.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2 Mart’ta Samsat İlçesinde meydana gelen deprem bölgesini ziyaret etti.


Adıyaman Havalimanına özel uçakla gelen Kurtulmuş’u Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, İ. Halil Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve partililer karşıladı.


Kurtulmuş ilk olarak Samsat İlçesinde bulunan Safvan Bin Muaatal Hazretlerini ziyaret etti.


Kurtulmuş, daha sonra 5,5 şiddetindeki depremle sarsılan depremzedeleri ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamada bulundu.


Sahabe Saffan Bin Muattal Hazretlerinin makamında ve cami inşaatında incelemelerde bulunduğunu belirten Kurtulmuş, Samsat depreminde yapılan çalışmaları incelediklerini ifade etti.


Samsatlılara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kurtulmuş, “İlk andan itibaren burada hükümet olarak idare etme imkanımız oldu. Ekiplerimiz burada depremzede kardeşlerimizin yanında yer aldı. Bir taraftan AFADA ekiplerinin sahaya erkenden intikal etmesi burada hemen o gece ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza çadırları ulaştırıldı. Hemen 2 gün içerisinde de okullar başta olmak üzere müşterek alanlarda çadırlar oluşturuldu. Şimdi çok şükür konteynırlarla birlikte vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçilecek. Bu sürede vatandaşlarımızın yeme içme ihtiyaçları da karşılandı. Bununla birlikte de hem valiliğimizin hem de Adıyaman Belediyemizin vatandaşlarımıza sıcak yemek verdiğini görmüş olduk. Burada devlet olarak, hükümet olarak üzerimize düşeni yerine getirdik. Çok şükür mesele büyük oranda hallolmuştur. Bundan sonra Samsat’ın yeniden inşası için çalışmalara ön ayak olunacak. Bununla ilgili Bakanlar Kurulunda çalışmalar sürdürülecek. Bu şekilde imar çalışmaları yapılacaktır” dedi.




Adıyaman Haber


Geri Dön