18 / 04 / 2024

Adnan Demir: 2013'te desteklenen projelere 53 milyon 500 bin lira finansman sağlandı!

Adnan Demir: 2013'te desteklenen projelere 53 milyon 500 bin lira finansman sağlandı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve diğer bölgelerle olan sosyo-ekonomik gelişmişlik farkını azaltmak olduğuna vurgu yapan Adnan Demir, bölgenin mevcut verimlilik düzeyini geliştirerek ülke ekonomisine katkısını artırmak olduğunu söyledi.




Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınması İdaresi Başkanlığı hinterlandındaki 14 ilin özel idareleri yetkilileriyle Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Entitüsü Müdürlüğü ek hizmet binasında bir araya geldi.


Toplantının amacının Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve diğer bölgelerle olan sosyo-ekonomik gelişmişlik farkını azaltmak olduğuna vurgu yapan Demir, bölgenin mevcut verimlilik düzeyini geliştirerek ülke ekonomisine katkısını artırmak olduğunu söyledi.


Bu amaç doğrultusunda bitkisel ve hayvansal üretimde çeşitliliği sağlamak ve verimi artırmak için sulanan tarım arazisi varlığının artırılması gerektiğini ifade eden Demir, "Bu düşünceyle başkanlığımız, kapsamındaki 14 il özel idaresiyle yaptığı protokol neticesinde 2013 yılında toprak kanal ile suyun iletiminin sağlandığı yerlere yeni tesis, eskimiş veya bakımsızlıktan su iletiminin sağlanamadığı yerlerde ise bakım onarım projesi olmak üzere toplam 167 adet küçük ölçekli sulama projesini desteklemiştir. 2013 yılında desteklenen projelere toplam 53 milyon 500 bin lira fanansman sağlanmıştır" dedi.



Dünya


Geri Dön