29 / 03 / 2024

Afrikaya Disneyland geliyor!

Afrikaya Disneyland geliyor!

Güney Afrika'da hız kazanan turizm potansiyeli 'Disneyland' ile taçlanacak. Zimbabve'de Victoria Şelaleleri'ne çok yakın dev bir arazide 'Disneyland' benzeri ikonik bir eğlence parkı kurulması planlanıyor...




Turizmde potansiyelini uyandırmak için atağa kalkan Güney Afrika, 'batının eğlence tarzı'nı bölgeye taşıyacak. Zimbabve'de 'Disneyland' benzeri dev bir eğlence parkı kurulması planlanıyor. Proje şimdiden 'Afrika'nın Disneyland'i olarak görülüyor.


ŞELALE MANZARASINDA YOK YOK


Victoria Şelaleleri'ne yakın dev bir arazide kurulması planlanan ikonik tema parkın 300 milyon dolara malolması tahmin ediliyor. Guardian'da yer alan habere göre, devasa parkta, eğlence tesislerinden kumarhanelere, otelden kongre merkezine kadar çok sayıda yatırım yer alacak. 


HAVAALANINA YAKIN OLACAK


Projenin bir diğer özelliği de havaalanına yakın inşa edilecek olması. Bu sayede hem turistlerin ilgisini çekecek hem de projede yer alan otel sayesinde havaalanında inen misafirler buraya çekilecek. 


BATI EĞLENCESİ AFRİKA'YA UYAR MI?


Projeyle, bölgenin turistler için ne kadar güvenli bir yer olduğunun da kanıtlanmaya çalışılacağı belirtilirken, bir yandan da eleştiriler sürüyor. Batının eğlence anlayışının Afrika'ya uyup uymayacağı konusunda endişeler var. 


Akşam


Geri Dön