29 / 03 / 2024

Afyon kadın doğum ve çocuk hastanesi incelendi!

Afyon kadın doğum ve çocuk hastanesi incelendi!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 1 Ocak 2016 tarihinde hizmete giderecek olan kadın doğum ve çocuk hastanesinde incelemelerde bulundu.



Yetkililerden bilgiler alan Özkaya, “Milletimize yakışır bir hastane inşa edildi. İki hastanenin birleşmesiyle birlikte bin yataklı modern bir hastane Afyonkarahisar halkımıza hizmet verecek” dedi. 


Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yanına inşa edilen ve acil servis girişlerinin birleştirildiği yeni kadın doğum ve çocuk hastanesinde incelemelerde bulunan Milletvekili Av. Ali Özkaya ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Yardımcıları Abdurrahman Temel, Dr. Hasan Arslan ve Başhekim Dr. Erkan Aslan’dan bilgiler aldılar. İlk olarak yataklı hasta servisini gezen Milletvekili Özkaya ve İl Başkanı Yurdunuseven, daha sonra kadın doğum ve çocuk poliklinikleri, yoğun bakım ve ameliyathaneleri dolaştılar. Kadın doğum ve çocuk hastanesinin Devlet hastanesi ile birleşmesiyle birlikte toplamda bin yatak kapasitesine ulaştığını dile getiren Milletvekili Av. Özkaya, Türkiye’nin en modern ve akıllı hastanesinin inşa edildiğini belirtti. 9 ameliyathane ve 100 yoğun bakım yatağı bulunduğuna dikkat çeken Özkaya, hastane içerisinde anne otelinin de yer aldığını söyledi. İlçe, belde ve köylerden gelen bayanların daha rahat etmesi için anne oteli bölümünün hayata geçeceğini ifade eden Milletvekili Av. Ali Özkaya, hasta ve hasta yakınları için hastanede her şeyin düşünüldüğünü dile getirdi. 


TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK HASTANELERİNDEN BİR TANESİ 

Afyonkarahisar Devlet hastanesi ile kadın doğum ve çocuk hastanesinin birleşmesiyle birlikte Türkiye’nin en büyük ve modern hastanesinin inşa edildiğini belirten Milletvekili Özkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yeni yapılan kadın doğum ve çocuk hastanesi ve devlet hastanesinin birleşmesi ile birlikte ortaya bin yatak kapasiteli bir hastane ortaya çıkıyor. Böylelikle ülkemizin en büyük hastanelerinden bir tanesi de ilimize inşa edilmiş oluyor. Daha öncede ifade ettiğim gibi kadın doğum ve çocuk hastanemizde her şey düşünülmüş. Modern odalar, poliklinikler ve son teknoloji ile donatılan ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri yapılmış. Bir ve iki kişilik odaların bulunduğu hastanemizde toplamda 186 doktorumuz görev yapacak. Halkımıza modern ve en son teknoloji ile donatılmış bir hastane yapılmasından dolayı mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum.”  Milletvekili Özkaya konuşmasının ardından hastaneyi incelemeye devam etti. Özkaya ve Yurdunuseven, hastanede çalışan temizlik görevlileriyle de sohbet ederek fotoğraf çektirdiler. Milletvekili Özkaya ve Yurdunuseven’e hastane ziyaretinde Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve kurum yetkilileri eşlik etti. 


Afyon Haber


Geri Dön