18 / 04 / 2024

Ağaoğlu'ndan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!

Ağaoğlu'ndan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!

Bugün İstanbul Ortaköy'deki evinde basınla bir araya gelen Ali Ağaoğlu, hem İstanbul Finans Merkezi'nin Ataşehir'den Ümraniye'ye geçişiyle ilgili görüşlerini paylaştı hem de kendi projelerinden bahsetti...



Ağaoğlu ndan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu bugün Ortaköy'deki evinde basınla bir araya geldi. Ali Ağaoğlu, Ataşehir'den alınarak Ümraniye Belediyesi'ne bağlanan İstanbul Finans Merkezi hakkında görüşlerini paylaştı.


Ali Ağaoğlu, projelerin nereye bağlı olduğu bizim için önemli değil, biz işimize bakarız. Ancak eski bir Ümraniyeli olarak bu duruma sevindim, dedi. Ağaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; Bir kaç güzel bina yapmakla finans merkezi olmaz. Küresel finansçıları çekebilmek için hukuksal ve vergisel alt yapıların düzenlenmesi gerekiyor dedi.


Ağaoğlu ndan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!


Finans Merkezi projesiyle ilgili bilgiler de veren Ağaoğlu; Ağaoğlu İnşaat İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında hafriyat, kapalı otoparklar, metro istasyonu, ortak alanların peyzaj çalışmaları ve rekreasyon alanlarındaki ticari ünitelerin tamamlanması gibi işleri üstleniyor, dedi.


Ali Ağoğlu, bu işler karşılığında kendilerine bir arsa verileceği ve bu arsa üzerinde ofis projesi geliştireceklerini belirtti. Projede yer alan ofislerin satılacağını söyleyen Ağaoğlu, dükkan ve mağazaları kiralamayı planlıyoruz dedi.


İstanbul Finans Merkezi'nde bürokrasi yüzünden gecikme yaşandığını belirten Ali Ağaoğlu,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın planları onayladığını yakın bir zamanda ruhsatın alınacağını ifade etti.


Ali Ağaoğlu: " Ya kardeşim sen bugüne kadar inşaata ne destek verdin ki"


Ali Ağaoğlu, "Sayın Babacan bir beyanat verdi 'artık inşaatı desteklemeyeceğiz sanayiyi destekleyeceğiz’ dedi. Benim de takdir ettiğim iyi bir ekonomi bankanı olan Ali Babacan bu açıklamayı niye yaptı anlamadım. Ya kardeşim sen bugüne kadar inşaata ne destek verdin ki. İnşaat kendi kaynağını kendi yaratan sektördür. Bugün Ak Parti başarılı olduysa bunda inşaatın büyük payı vardır. Destek verildi mi? Hayır. Bu lafı söylemek için 100 liran vardır ve onu sanayiye vermemişsin de inşaata vermişsindir. Öyle bir şey yok. Bugün TOKİ'ye Hazine'den bir kuruş verilmedi. Kaynağını kendisi yarattı. Başında çok iyi bir bakan vardı ki o bakan sayın Bayraktardı. Bugün o da sıkıntılı." dedi.


Ağaoğlu'ndan TÜRGEV iddialarına yanıt!


Ali Ağaoğlu, imar artışı karşılığı TÜRGEV’e arsa bağışladığına ilişkin iddialara da açıklık getiren Ali Ağaoğlu "Eğer böyle ibra arsa verildiyse verenin anasını, alanın anasını, verdi diye söyleyenin anasını… "dedi.  


Bu iddiaların konuşulduğu dönemde CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçtaroğlu'nun da iddiaları dile getirdiğini altını çizen Ali Ağaoğlu "Benim açıklamalarımdan sonra Sayın Kemal Kılıçdaroğlu telefon açtı ve benden özür diledi. Ben orada imar planı karşılığında ne para ne de arsa verdim. Bunu, tapudan çıkarmak çok kolaydır. Bırakın tapuyu bir arsa satarken, devrederken belediyede emlak vergisi borçları ödenir orada kayıtları vardır.” dedi.


Sancaktepe Belediye Başkanı'na Ağaoğlu'ndan sert tepki!


Ali Ağaoğlu Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem için o belediye başkanı değil soytarı diyerek eleştirdi. Ali Ağaoğlu, “Sancaktepe’de 2003 yılında Ağaoğlu My Village projemizi yaptık. Yaşam başladı. Aradan 10 yıl geçmiş Sancaktepe Belediyesi bölgede yeni imar planı yapıyor. Ben açık söylüyorum o belediye başkanı değil soytarı. Benim 10 yıl önce bitirdiğim proje alanını yeşil alan ilan etmiş. Oradaki emsali de alıp başka bir yerde rant oluşturuyor. Sorun kendisine benden aldığı emsali ne yaptı” dedi.


Ali Ağaoğlu: "Devlet bana arazi versin maliyetine yaparım projeyi..."


Ali Ağaoğlu, " C+ sınıfına kadar inebiliyoruz ancak C grubuna inemiyoruz. Bu açığı  TOKİ  kapatıyor. Bizim o maliyetlerle dar gelirleye konut yapmamız mümkün değil. Bana versinler araziyi maliyetine yapacağım projeyi söz veriyorum." diye sözlerini tamamladı.


Ali Ağaoğlu konuşmasını tamamlarken geçtiğimiz günlerde Mecidiyeköy'de inşaatı süren Torun Center projesinde gerçekleşen asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçi için baş sağlığı diledi.


Maide KARADAĞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön