29 / 03 / 2024

Ağrı'da planlanan ulaşım yatırımları mecliste!

Ağrı'da planlanan ulaşım yatırımları mecliste!

Ulaştırma ve Altyağı Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşların Ağrı ilindeki yatırımları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk yatırımları Bakan Turhan'a sordu...




Ağrı da planlanan ulaşım yatırımları mecliste!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Ulaştırma ve Altyağı Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşların Ağrı ilindeki yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Öztürk önergesinde "Ağrı ilinin ulaştırma, haberleşme, yol ve alt yapı, bölünmüş yol otoban ve bu gibi konularda çok sayıda eksiklikleri bulunmaktadır. Yatırımlar; aktarılan yetersiz kaynaklar yüzünden ağır aksak ilerlemektedir. Bu nedenle Ağrı'da daha fazla yatırım ve istihdam sağlanması gerekmektedir." diyerek bu bağlamda 4 soru sordu.

Öztürk'ün soruları

1-    2018 yılında veya önceki yıllardan devam etmekte olan bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların Ağrı ilinde hangi yatırımların planlaması yapılmıştır?

2-    Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların 2019 yatırım planlamasında Ağrı ilinde yapımı düşünülen mevcut projeleriniz var mıdır? Nelerdir?

3-    Yapımı devam eden fakat süresi geçtiği halde tamamlanmayan veya tamamlanamayan yapım işleri ödenek yetersizliğinden dolayı mı aksamaktadır?

4-    2019 yılında yapım planlamasında düşünülen yapım işleri ve mevcut devam eden yapım işleri ekonomik krizden dolayı kamu harcamaları ile ilgili öngörülen tasarruf tedbirlerine kurban edilecek midir?

5-    Ağrı ilinde yapımı devam eden veya yapılması planlanan bu yatırımlar ne zaman tamamlanacaktır?

 


Geri Dön