20 / 04 / 2024

Ahlat Belediyesi AVM Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi ihaleye çıkıyor!

Ahlat Belediyesi AVM Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi ihaleye çıkıyor!

Bitlis’in Ahlat Belediyesi, AVM Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi’nde son aşamaya gelindi. Aylarca üzerinde çalışılarak uygulamaya konulan proje ile Ahlat’ın ticari cazibe merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor...




Bitlis’in Ahlat Belediyesi, AVM Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi’nde son aşamaya gelindi. Aylarca üzerinde çalışılarak uygulamaya konulan proje ile Ahlat’ın ticari cazibe merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.


Ahlat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “İlçemiz Selçuklu Çarşısı’nda yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alanda yapımına başlanacak olan Ahlat Belediyesi AVM Eğlence, Kültür ve Ticaret Merkezi’nin 13 Ocak 2014 tarihinde ihalesi yapılacak. İlçemiz Selçuklu Çarşısı’nda eski hal binası yıkılarak ilçemize modern bir AVM yapılması için tüm çalışmalar tamamlandı. Yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan AVM’nin oturum alanı ise 5 bin metrekare olarak düşünüldü. İçerisinde kapalı çarşısı, ticaret amaçlı işyerleri, büyük market, açık ve kapalı otopark, bayan ve erkek hamamları, sauna ve Fitnes Center, fast food, misafirhane, bürolar, sinema salonu, düğün salonu, çok amaçlı salon, mescit ve restoran olup komplike bir yapıya sahiptir. Yapılacak olan AVM sadece Ahlat’a değil tüm bölgeye hitap edecek bir kapasiteye sahiptir” dedi.


“AHLAT TİCARİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK”


Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, “İlçemiz bu yatırım ile ticari cazibe merkezine dönüştürülecek. Bu proje civar vilayetlerimizin de dikkatini üzerine çekmektedir. Uygulama AVM eğlence, kültür ve ticaret merkezi olması itibari ile yapılan bu çalışma güzel bir mimari örnek teşkil edecektir. Özellikle AVM projemizde yer alan açık ve kapalı otopark, sinema salonu, düğün salonu, bayan ve erkek hamamları, sauna ve Fitnes Center ilçemizde bir ilk ve özel mimarisiyle bu eser şehirleşme, kentleşme ve kalkınma sürecimize de önemli katkı sunacaktır. Hayırlı olsun” dedi.


Kırıkhan Olay


Geri Dön