19 / 04 / 2024

AHM İnşaat, 2014'te rezidans ve 5 yıldızlı otel projesine başlayacak!

AHM İnşaat, 2014'te rezidans ve 5 yıldızlı otel projesine başlayacak!

2013'te yurtdışında konut tanıtımı ve satışlarına başlayan AHM İnşaat firma ortağı Ali Tekten, 2014'te yatırımlarına rezidans ve 5 yıldızlı otel projeleri ile devam edeceklerini bildirdi...



AHM İnşaat firma ortağı Ali Tekten, 2014'te yatırımlarına rezidans ve 5 yıldızlı otel projeleri ile devam edeceklerini bildirdi. 2013'te yurtdışında konut tanıtımı ve satışlarına başladıklarını aktaran Tekten, "Sesimizi Arap ülkelerinde ve Avrupa'da duyurmaya başladık. Hedefimiz, yabancıları İskenderun'da ev sahibi yapmak" dedi.




Tekten İnşaat, yeni kurduğu AHM İnşaat firması ile yatırımlarına devam ediyor. 25 yıldır konut üretimi yapan Tekten İnşaatım bugüne kadar İskenderun'da 300 bin konut inşaatı gerçekleştirdiğini bildiren AHM İnşaat firma ortağı Ali Tekten, "AHM İnşaat olarak 2014'te yatırımlarımıza rezidans ve 5 yıldızlı otel projeleri ile devam edeceğiz" dedi. 


2013 yılında dışa açılmaya başladıklarım ve yurtdışında konut reklamı-tamtımı ve konut satışlarına başladıklarını söyleyen Tekten, "Sesimizi Arap ülkelerinde ve Avrupa'da duyurmaya başladık. Hedefimiz, yabancüan İskenderun'da ev sahibi yapmak. 2013 yılı içinde bir kaç anlaşma yaparak bunu sağladık. 2014 yıh içinde bu sayının artacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. 


Genel olarak 2013'ün çok başarılı geçmediğine değinen Tekten, şunları söyledi: "Suriye savaşı ve konut kredisi faiz oranlarının birden yükselmesi inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. Konut satışları olumsuz etkilendiğinden duraklama dönemi yaşandı. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün böyle sekteye uğraması, inşaatla bağlantılı diğer sektörleri derinden etkilemiştir. 



Buna rağmen inşaât firması olarak 2013 yılında bir çok engeli aşarak insanlara güven verdik, bankalarla iyi bağlantılar kurarak konut satışlarımıza devam ettik." 2014'ün seçim yılı olmasının hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabileceği öngörüsünde bulunan Ali Tekten, "Kısa vadeli ticaret ve iç tüketim için avantaj olarak görülen bu süreç, uzun süreli yatırımlar için beklemeyi gerektirmektedir. 



Siyasi istikrarın bozulmayacağına ilişkin mesajın güçlü bir şekilde topluma verilmesi, yerel seçimin ardından gelecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de sukunetle halledileceğinin kabul edilmesi, ekonomi için son derece faydalı olacaktır" ifadesini kullandı. 


Konut talebi, artarak devam ediyor Türkiye'de konut talebinin 2003 yılından bu yana artarak devam ettiğini belirten Tekten, inşaat firmalarının da gayrimenkul yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini aktardı. Türkiye genelinde rezidans tarzı konut üretiminin artmasının inşaat sektöründe hızlı bir gelişme olduğunu gösterdiğini dile getiren Tekten, "Büyüme rakamları bize bir kez daha inşaatın Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu kanıtladı. Türkiye'de en fazla vasıfsız işçi çalıştırma kapasitesine sahip olan inşaat sektörü, devasa bir bacasız fabrikadır" şeklinde konuştu. Ali Tekten, kentsel dönüşüm çalışmaları ile birlikte sektördeki büyümenin daha üst seviyelere çıkacağı düşüncesinde olduğunu ifade etti. 


İnşaat sektöründe vergisel sıkıntılar yaşandığım, konut kiralanndaki KDV oranlan ve tapu harçlarının yükseldiğinin sektörün gelişimini olumsuz etkilendiğini dile getiren Tekten, özellikle sosyal konutlarda KDV oranları ile tapu harçlarının düşürülmesinin sektörün gelişimine ivme kazandıracağını söyledi. Sektörde yaşanacak olumlu veya olumsuz bir gelişmenin beraberinde direkt veya endirekt olarak birçok sektörü etkilediğine "Sosyal konutlarda KDV düşürülmeli" İnşaat sektöründe vergisel sıkıntılar yaşandığını, konut kiralanndaki KDV oranları ve tapu harçlarının yüksekliğinin sektörün gelişimini olumsuz etkilendiğini dile getiren Ali Tekten, "Özellikle sosyal konutlarda KDV oranları ile tapu harçlarının düşürülmesi sektörün gelişimine ivme kazandıracaktır" dedi.  "İnşaat, hem ekonominin gelişiminde hem de istihdam anlamında önemli bir sektör. Bu sektörün gelişimi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gerek vergisel açıdan yaşanan sorunlar, gerek kalifiye eleman yetiştirilmesi gibi sektörün tüm sorunları üe ilgili gündem oluşturma ve çözüm üretme gayreti içindeyiz. Bu çerçevede sektörün daha iyi yerlere gelmesini arzu ediyoruz." İskenderun'da arsa fiyatlarının yüksek olmasından dolayı sıkıntı yaşandığım vurgulayan Tekten, yeni alanların imara açılarak arsa üretilmesi için girişimlerde bulunulması, yine inşaat ve konut sektöründe yaşanan sıkıntılarla ilgili girişimlerde bulunulması gerektiğini kaydetti. Tekten, ayrıca İskenderun'da inşaatçılar birliği gibi bir merkezin kurulmasının sektör açısından faydalı olacağım sözlerine ekledi. 


Dünya Bölge


Geri Dön