27 / 04 / 2024

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, Borsa İstanbul’da işlem gören 11 enerji hissesini masaya yatırdı. Son dönemin en çok konuşulan şirketleri, SASA, Hektaş, TÜPRAŞ, KONTROLMATİK  başta olmak üzere 14 hissenin analizini yaptı.



Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, 23 Ocak 2023 tarihinde  Perihan Tantuğ ile Hakan Kaya'nın Foreks Trader kanalından çıkardığı notları twitter hesabı üzerinden yatırımcılarla paylaştı. Geçtiğimiz yıl rekor yatırımcı sayısına ulaşan Borsa İstanbul’un en çok merak edilen 14 şirketini analiz eden Büyükgöz yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.  İşte Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve HEKTAŞ analizi...

1. 
-Hayatınızı idame ettireceğiniz para ile borsada yatırım yapmayın
-Tasarruf ettiğiniz para ile borsada yatırım yapın
-Bu şekilde yatırım yaptığınızda düşüşlerde üzülmezsiniz ve bunun geçici bir durum olduğunu bilirsiniz

2. 
-Yatırım tasarruf ile başlıyor. Lüks yerde kahve içmektense evinizde için. 5 milyonluk araba bineceğinize 1 milyonluk arabaya binin.
-Her ay düzenli maaştan tasarruf yapanlar için endeksin seviyesinin hiçbir önemi yok.

3. Bundan 1 sene önce her ayın 15 inde maaşını alıp ayın 16'sında TÜPRAŞ alan birinin bugün (23.01.2023) ortalama TÜPRAŞ maliyeti 299 TL oluyor. Şu anki TÜPRAŞ fiyatı 600 küsür TL.

4. Toplu paranız var ise; büyük düşüşlerde yüzde 40- yüzde 50'si ile seçici olmak kaydı ile temettü veren Koç Holding kağıtlarından, ERDEMİR'den veya büyüme hikayesi olan şirketler alınabilir, Kalan para ile de her ay alıp yapılabilir yada her ayki büyük düşüşlerde alım yapılabilir.

Ahmet Büyükgöz den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

5. Uzun vadeli yatırım yaparken gelen haberleri takip etmek gerekli. SASA Polyester Sanayi A.Ş, Kontrolmatik Teknoloji Enerji Ve Mühendislik, TÜPRAŞ gibi firmalar sürekli olarak bilgilendirme yapıyorlar. Yapılan yatırımların ciroyu ne kadar etkileyeceğini belirtiyorlar. Bundan sonrası size düşen dört işlem yaparak ne kadar kar edeceğini hesaplamak. Yaptığınız bu hesap ile önünüzü görebiliyorsunuz.

6.  
-ERDEMİR döngüsel bir temettü hissesidir.
-Büyüme hisseleri size en çok parayı kazandıran hisselerdir.
-Bilançosu iyi gelecek şirketlere de dönemsel olarak yatırım yapılabilir.
-Bir hisse temettü veriyorsa, büyüme hikayesi varsa ve Koç Holding grubu şirketiyse ona yapışın.

7.SASA Polyester Sanayi A.Ş'nin yatırımlarına bakarak geleceğe göre ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Patronun söylediği 90 TL, hissenin bugünkü ederi. Bugünkü fiyatlar 5 sene sonrasına göre ucuz.

8. 
-Büyüme hisselerini nasıl seçeceğiz? SASA Polyester Sanayi A.Ş ve Hektaş dışında.
-TÜPRAŞ büyüme hissesi 2035 vadeli plan açıkladılar
-Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. de büyüme hissesi
-Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik ve Şişecam da büyüme hissesi.
-Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. ve TÜPRAŞ büyüme, temettü ve Koç Holding şirketleri bu hisselere yapışın ve bırakmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön