25 / 04 / 2024

Aidat ödemeyenlerin suyu kesilir mi?

Aidat ödemeyenlerin suyu kesilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarını ödemeyenlerin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidat ödemeyenlerin suyu kesilir mi?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısındakonut sitesi aidatlarını ödemeyenlerin suyunun kesilip kesilemeyeceğini yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Bir yazlık sitenin yöneticisiyim. Maalesef bazı kat malikleri, durumu iyi olmasına karşın aidatlarını ödemiyor. Aidatlarını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?" sorusunu sordu. Peki aidat ödemeyenlerin suyu kesilir mi?

Aidat ödemeyenlerin suyu kesilir mi?

İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Herkes tarafından bilinen su ve elektrik ya da doğalgaz gibi enerji faturaları tek bir faturayla site yönetimine geliyor, site yönetimi tarafından eğer pay ölçerler vasıtasıyla bağımsız bölümlere dağıtılıyorsa ve yönetim planında örneğin aidat borcunu ödemeyenlerin enerjisinin kesileceğine dair bir madde yer alıyorsa, yönetim suyu kesebilir. Ancak yönetim planında bu şekilde bir madde bulunmuyorsa ya da  genel kurulda böyle bir karar alınmamışsa veyahut da faturalar ayrı bir abonelik biçiminde her bir bağımsız bölüme aitse yaşanan böyle bir durumda site yönetiminin elektriği, suyu ya da doğalgazı kesmesi yasal değildir ve bu yolla elektriği, suyu ya da doğalgazı kesilenler sulh hukuk mahkemesine başvuru yaparak, haksız uygulamanının durdurulmasını talep edebilir.

Aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!


Geri Dön