20 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı resmen verecek. İmzalar atıldı

Aile Bakanlığı resmen verecek. İmzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce duyurduğu evlilik kredisi, Aile Bakanlığı tarafından gençlere resmen verilecek. Cumhurbaşkanı tarafından da imzaların atılmasının ardından evlilik düşünen gençlerin önü de açılmış oldu.



Türkiye'de evlenmeyi düşünen ancak enflasyondan dolayı bir türlü hareket edemeyen gençlere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjde verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki günlerde gençlere yönelik 150 bin TL kredi paketinin Aile Bakanlığı tarafından sağlanacağını duyurmuştu. Konuyla  ilgili önemli gelişmeler yaşandı. 

Seçim sonrasında ise gözler evlilik kredisi için Erdoğan’a çevrildi. Ekonomik vaatlerin bir bir hayata geçirilmesi beklenirken kabine kurulması, milletvekillerinin göreve başlamasıyla birlikte mecliste yasalar görüşülmeye başlanacak. Evlilik kreşiyle ilgili pek çok soru işareti var.  Bu soruların başında ise “Evlilik kredisi iki tarafa verilir mi?” “150 bin evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır?” ve “yeni evlenenlere devlet yardımı başvurusu” gibi konular yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları…


Geri Dön