26 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan yardım alanlar acil baksın! Sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! O tarihte hemen...

Aile Bakanlığı'ndan yardım alanlar acil baksın! Sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! O tarihte hemen...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımına yüzde 30 zam yaptı. Peki, SED parası hesaplara yattı mı? 2023 SED miktarı ne kadar oldu? İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyac sahibi hanelerin çocukları için verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarlarının, bu ay memur maaş zammı oranında yükseleceğini belirterek, hesaplara toplam 434 milyon 39 bin 508 lira 44 kuruş yatırdıklarını ve maaş farklarını ise mümkün olan en kısa sürede ödemeyi planladıklarını kaydetti.

SED PARASINA NE KADAR ZAM GELDİ!

Bakan Yanık, ocak ayı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesine ilişkin yazılı açıklamasında, dar gelirli ailelere, çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları amacıyla sağlanan SED miktarının, memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında yükseldiğini belirtti.

Aile Bakanlığı ndan yardım alanlar acil baksın! Sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! O tarihte hemen...

SED ÖDEMELERİ HESAPLARA NE ZAMAN YATTI?

Ocak ayı gerçekleşecek ödemelerin gecikmemesi için SED miktarında 2023 Ocak için belirlenen memur maaş artışı ve enflasyon oranından oluşan yüzde 16,48'lik oranın esas alındığını ifade eden Yanık, bu şekilde hesaplama yapılarak ailelere ödeme yaptıklarını söyledi. Yanık, hanelere yüzde 13,52'lik fark daha ödeneceğini söyledi.

Dar gelirliler için her alanda sosyal hizmet sağladıklarının altını çizen Yanık, SED'in de çocukları desteklemek için ödendiğini söyledi.

Aile Bakanlığı'ndan yardım alanlar acil baksın! Sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! O tarihte hemen hesaplara...


Geri Dön