26 / 04 / 2024

Aile konutu eş muvafakatnamesi örneği!

Aile konutu eş muvafakatnamesi örneği!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri, herkesçe bilinen ve belirlenebilen yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. İşte, aile konutu eş muvafakatnamesi örneği!



Aile konutu eş muvafakatnamesi örneği!


Medeni Kanun’un 194. maddesi gereği; evli eşlerin birlikte yaşadıkları, evlilik ve aile hayatlarını sürdürdükleri, sürekli ikamet ettikleri konuta “aile konutu” deniyor. Aile konutu eşlerin maliki olduğu veya kira yoluyla edindikleri konutlar olabiliyor. 


Eşler tarafından aile konutu olarak seçilmiş ancak eşlerden birisinin adına kayıtlı ev için diğer eş yada eşler müştereken tapuya başvurarak tapuya aile konutu şerhini koydurabiliyor. 


Türk Medeni Kanunu esaslarına göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. Bu hususla ilgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;


MADDE 194.- Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.



Eş muvafakatnamesi örneği!


...........  ...........    Bankası A.Ş.

………………………..Şubesi

Eşim ……………………………….’ın Bankanız ile ………………………(“Borçlu”) arasında …………………. tarihinde akdedilecek olan/akdedilen …………………………….. TL/USD/EURO (Yazıyla …………………………………TL/USD/EURO) tutarlı …………………………….. Kredi Sözleşmesi (“Sözleşme”)’ne azami ……………………. TL/USD/EURO (Yazıyla ……………………………………TL/USD/EURO)’ya kadar kefil olmasına, Sözleşmeyi müteselsil kefil olarak imzalamasına, işbu kefaletin, belirtilen limit dahilinde kullandırılan herhangi bir kredinin kapatılması ile kapatılan kredi tutarı kadar açılacak limit tahtında kullandırılacak yeni krediler için de geçerli olmasına muvafakat ettiğimi beyan ve kabul ederim.


Muvafakat Edenin Adı – Soyadı :

İmzası :


Aile konutu eş muvafakatnamesi nasıl alınır?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön