25 / 04 / 2024

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...



Aile konutu, ailenin yaşamını sürdürdüğü ev oluyor. Malik olmayan eş, olası satış ve kiralama gibi işlemlere önceden engel olmak için tapuya aile konutu şerhi koydurabiliyor. Söz konusu şerh gayrimenkulün sahibi olmayan eşi, gayrimenkulün sahibi olan eşe karşı korur. 

Aile konutu şeklinde bildirilen konutun sahibi olmayan eş tapu müdürlüğüne giderek gayrimenkulle ilgili gerekli şerhin verilmesini talep edebilir. 

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Aile konutu şerhi sadece sahip olunan eve değil, kiralanan eve de koyulabiliyor. Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle sözleşmenin tarafı hâline gelir ve bildirimde bulunan eş diğeri ile müteselsilen sorumlu olur.

Aile konutu koyulduktan sonra, söz konusu işlem için malik olmayan eşin rızası istenir. Aile konutu şerhinin kaldırılmak istenmesi halinde de yine malik olmayan eşin onayı aranır. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022..


Geri Dön