29 / 03 / 2024

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, merakla beklenen seçim tarihini ve Cumhur İttifakı'nın adayını açıkladı

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, merakla beklenen seçim tarihini ve Cumhur İttifakı'nın adayını açıkladı

Türkiye'de son aylarda bozulan ekonomi erken seçim ihtimalini beraberinde getirir mi? Siyasi kulislerde 2022'nin sonbaharında erken seçim olabileceği dillendiriliyor. Enflasyonun hızlı artışı, enerji ve gıda sektöründeki aşırı pahalılık sandığı seçmenin önüne koyabilir mi?



Türkiye'nin önümüzdeki günlerde kilitlendiği konuların başında seçimlerin ne zaman yapılacağı ve adayların kim olacağı sorusu geliyor. Bozulan ekonomik göstergelerin ne zaman düzeleceği bunu kimin düzelteceği halkın en merak ettiği konu. Döviz kuru başta olmak üzere, altın dolar, enerji ve gıda sektöründe yaşanan aşırı fiyat artışları halkın ekonomisini her geçen zorlamaya devam ediyor.  Ankara  kulislerinde ise ekonomik sıkıntıların artması halinde siyasi iradenin şartlar daha da ağırlaşmadan erken bir seçim kararı alabileceği konuşuluyor. Her ne kadar seçimlerin 2023 yılında yapılacağı yetkili ağızlardan dile getirilse de ekonomide artan harareti söndürmek için sandıkların açıklanan tarihten çok önce seçmenin önüne gelebileceğine işaret ediliyor.

 AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, merakla beklenen seçim tarihini ve Cumhur İttifakı nın adayını açıkladı

NUMAN KURTULMUŞ CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYINI AÇIKLADI

Türkiye'de mevcut şartlarda seçime gidilirse Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı'nın göstereceği adaylar sandıktan galip gelmek için yarışa girecek. Millet İttifakı'nda Mansur Yavaş başta olmak üzere Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Haşim Kılıç gibi isimlerin aday gösterilebileceği ifade edilse de henüz kimse "Kesin adayımız budur" demiyor. Öte yandan Cumhur İttifakı da her ne kadar aday açıklaması yapmasa da mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden ittifak tarafından aday gösterilmesi bekleniyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön