26 / 04 / 2024

AK Yapı 2015'te yeni projelere başlayacak!

AK Yapı 2015'te yeni projelere başlayacak!

AK Yapı Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Mahmut Aşmalı; " 2014 yılı için hedeflediğimiz birçok projemizi hayata geçirdik. Satışlarımızı arttırdık,yeni projelere başladık. " dedi..



AK Yapı Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Mahmut Aşmalı, 2014 yılı için hedeflediğimiz birçok projemizi hayata geçirdik. Satışlarımızı arttırdık,yeni projelere başladık. Tek gerçekleştiremediğimiz hedef Kentsel Dönüşüm alanındaki çalışmalarımız oldu .Mevcut yasal düzenlemelerden ve işin zorluğundan kaynaklı olsa gerek bir çok firma bu konuda yol alamıyor" dedi. 


Bahçetepe Medikule, Seyranşehir, 540/4 parsel ticari üniteler, Park Mavera,Metro 34, Beyzade Konağı,  Kiptaş  Vaditepe 2.etap konut projelerinin devam ettiğini belirten Aşmalı şöyle devam etti: "2015 içerisinde 34 konseptli projelerimizin hem inşaatına hem de satışına başlayacağız. 

Bunlar; üst katlar nitelikli ofisler, zemin üzeri cadde dükkanları olan iki projemiz var. Biri İkitelli OSB'de Metro 34, diğeri Basın Express yolu üzerinde Express 34 isminde projelerimiz olacak. 

Ayrıca Hadımköy gişelerine gelmeden otobana cepheli imalat ve depolama için uygun bir proje olarak tasarlanan sanayi binası, Tem 34 projemiz olacak. 


Park Mavera 2 projemiz, başlayacak. Bu projemiz kapsamında cadde dükkanlarının satış ve pazarlaması yine 2015 yılı içerisindeki hedeflerimiz arasında" 


ATAŞEHİR-ÜSKÜDAR GOP'TA DÖNÜŞÜM 

"İstanbul merkezli olmak üzere gerek kat karşılığı/hasılat paylaşımı ve satınalma ile arsa geliştirme çalışmalarımız devam edecek. Kentsel dönüşüm olarak; Ataşehir, G.O.Paşa ve Üsküdar bölgelerinde çalışmalarımız var, devam edecek" diyen Aşmalı şunlara dikkat çekti: "17 yıldır yaptığımız taahhüt yönümüzü aktif tutmaya devam edeceğiz. Özellikle hızlı tren, metro, otoyol, vb gibi özellikli altyapı işlerinde deneyimli ortaklıklarımızın olduğu ve nitelikli iş bitirmelere sahip RAY MÜHENDİSLİK adındaki firmamızı önce yurt içinde, sonra yurt dışmda büyütmeye devam edeceğiz. Yurtdışında sektörde başarılı olmuş firmalar araşma girip; 2023 yılı için 100 milyar dolarlık yurtdışı müteahhitlik cirosu hedefine katkı yapacağız." 


YATIRIMCIYA YÜZDE 100 KAZANDIRDIK 

Aşmalı, "Bizden gayrimenkul alanlar devamlı kazandı. Laleşehir 4 yılda %200, Bahçetepe 2 yılda %100, Giriş Kayaşehir dükkanlar 2 yılda %100 kazandırdı. Projelerimizi takip eden 1000e yakın yatırımcı müşteri profilimiz var. Konutları zamanından önce teslim ediyoruz ve teslimden sonra da 5 yıl boyunca teknik destek servis hizmeti veriyoruz." değerlendirmesini yaptı. 


KONUTTA BALON YOK

"Konut sektörde iddia edildiği gibi bir balon yok. Ülkemizin gecekondu problem var, deprem gerçeğimiz var ve dinamik genç bir nüfusumuz var." diyen Aşmalı sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun yanında zenginleşen bir ülke ve uygun konut kredileri var. Tüm bu parametreleri alt alta koyduğunuzda konut ihtiyacı en az 10 sene daha devam edecek. Ancak burada en önemli sorun sektöre çok sayıda denetimsiz girişler var. Biz mühendis kökenli bir firmayız ancak piyasada,kuyumcu tekstilci başata olmak üzere kasabın hatta manavın bile bu işe girdiğini görüyoruz" 


Yeni Akit Ek


Geri Dön