19 / 04 / 2024

Akaryakıt istasyonlarındaki gizli hileler deşifre edildi! Aracınıza yakıt alırken buna dikkat edin

Akaryakıt istasyonlarındaki gizli hileler deşifre edildi! Aracınıza yakıt alırken buna dikkat edin

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında yaşanan fiyat artışları yüzünden bazı benzin istasyonlarında gizli düzenek ve hile yapılmak suretiyle yasa dışı işlemler yapıldığı ortaya çıktı. İşlemler nedeniyle araç sahipleri mağdur olurken kamu da zarara uğratıldı.



KAÇAK AKARYAKIT İÇİN UZAKTAN KUMANDA DÜZENEĞİ

Belirtilen benzin istasyonlarında yer alan yakıt pompalarının kaçak/yasal akaryakıt verilmesini sağlayan düzeneğinin, gizli anahtar veya kumandalı sistemlerle kontrol edildiği anlaşıldı. Ayrıca bu istasyonlardan birinde konektör ve uzaktan kumanda düzeneğiyle kontrol edilen sistem sayesinde istenildiğinde kaçak elektrik, istenildiğindeyse yasal elektrik tüketildiği de saptandı.

AKARYAKIT FATURASIZ SATILIYOR

Toplam 56 diğer bayideyse faturalı yasal akaryakıtın faturasının komisyon karşılığı piyasaya sürüldüğü, akaryakıtın faturasız satıldığı ve kayıt dışı faturasız temin edilen akaryakıtın sevk ve satışına yasal görünüm kazandırmak amacıyla sahte belge düzenlendiği belirlendi. Söz konusu firmaların tamamı hakkında vergi incelemesi başlatılırken, 13 bayinin lisans kapsamındaki faaliyetleri sonlandırıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön