20 / 04 / 2024

Akaryakıt istasyonlarındaki gizli hileler deşifre edildi! Aracınıza yakıt alırken buna dikkat edin

Akaryakıt istasyonlarındaki gizli hileler deşifre edildi! Aracınıza yakıt alırken buna dikkat edin

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında yaşanan fiyat artışları yüzünden bazı benzin istasyonlarında gizli düzenek ve hile yapılmak suretiyle yasa dışı işlemler yapıldığı ortaya çıktı. İşlemler nedeniyle araç sahipleri mağdur olurken kamu da zarara uğratıldı.



KAMUYA ÇIKAN ZARAR 80 MİLYON

Bir akaryakıt dağıtım şirketinin 200 milyon TL tutarında sahte belge kullandığı ve yaklaşık 80 milyon TL kamu zararına sebep olduğu tespit edildi. Tespitler, gereği yapılmak üzere VDK’ya gönderilirken faaliyetleri riskli olarak değerlendirilen ve 7 ilde faaliyet gösteren 3 istasyona yönelik farklı tarihlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 15 istasyonda pompa, yazar kasa ve otomasyon sistemlerinin devre dışı bırakıldığı ve kayıt dışı akaryakıt satıldığı belirlendi.

Benzin ve motorine 6 liralık indirim müjdesi! Herkes bu tarihe odaklandı

Benzine bayramda büyük zam geldi! Depoyu doldurmayan çok pişman olur

Bayram bayram araç sahiplerini üzecek haber! Akaryakıt fiyatlarına büyük zam geliyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön