25 / 04 / 2024

Akaryakıt tavan fiyat uygulamasında sona gelindi!

Akaryakıt tavan fiyat uygulamasında sona gelindi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararı ile akaryakıt sektöründe 2 aydır uygulanan tavan fiyat uygulaması yarın akşam sona erecek.



 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt dağıtım şirketlerinin gizli fiyat zammı yaptığını tespit ettikten sonra 18 Mart tarihinde yürürlüğe giren tavan fiyat uygulaması 19 Mayıs saat 00.00 itibariyle sonlandırılacak ve fiyatlar uygulamadan önce olduğu gibi serbest piyasa koşullarında belirlenecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tavan fiyat kararı ile  akaryakıt fiyatlarında 17 ila 20 kuruş aralığında indirim gerçekleşmiş, bu indirim bazı şehirlerde  40 kuruşa kadar yüselmişti.

Akaryakıt tavan fiyat uygulamasında sona gelindi!

Güncel tavan fiyat tablosuna göre, İstanbul Avrupa Yakası'nda benzinin litre fiyatı en yüksek 7,07 lira, motorinin litre fiyatı 6,43 lira, Anadolu Yakası'nda ise benzinin litresi en yüksek 7,09 lira, motorinin ise 6,45 lira olmuştu.

Ankara'da benzinin litresi 7,15 lira, motorinin litresi 6,51 lira olurken, İzmir'de benzinin litresi en yüksek 7,16 lira, motorinin litresi ise 6,52 lira olmuştu.

EPDK daha önce yaptığı bir açıklamada tüketicileri ucuz akaryakıtı tercih etmeye çağırmış ve akaryakıt kalitesinin her lisanslı bayide aynı olduğunu belirtmişti.

Akaryakıt tavan fiyat uygulamasında sona gelindi!

Akaryakıt tavan fiyat kararında fark tablosu güncellendi!

Akaryakıtta tavan fiyat uygulamasına son verin çağrısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön