19 / 04 / 2024

Akbank konut kredisi erteleme faizi ne kadar?

Akbank konut kredisi erteleme faizi ne kadar?

Akbank ekonomik istikrar kalkanı projesi kapsamında kredi taksitlerin üç aya kadar erteleme kadar aldı. Peki bankanın konut kredisi erteleme faizi ne kadar?



Akbank coronavirusün ekonomik etklerine karşı ekonomik istikrar kalkanı projesine dahil olarak bireysel ve tüzel müşterlerimizin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar erteleme kararı aldı.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Akbank salgının oluşturduğu risklerden ötürü kredi erteleme taleplerini sadece dijital kanallar üzerinden alıyor. Müşteriler Mobil bankacılık, internet bankacılığı, cep şube veya SMS ile kanalların bir üzerinden işlemini yapabiliyor.

Konut Kredisi Erteleme Faizi Ne Kadar?

Akbank üç aya kadar sunduğu erteleme kapsamında 1 ay için yüzde 2.05, 2 ay için yüzde 2.72 ve 3 ay için yüzde 3.38 faiz oranı uyguluyor. Toplamda 3 ay erteleme talep eden müşterinin kredi tutarı üzerinden yüzde 3.38 faiz işlem uygulanıyor.

Konut Kredisi Erteleme Hesaplama

Akbank’tan borcu olan br tüketici ödemelerin 3 ay süre ile ertelemek istediğinde aylık yüzde 3.38’lik erteleme faizinden yararlanıyor. 100.000 TL tutarda konut kreds borcu 3 ay süre ile ertelendiğinde krediye yaklaşık 4.000 TL ek faiz ödeniyor.
 


Geri Dön