26 / 04 / 2024

Akça Holding'in yeni rotası gayrimenkul sektörü olacak!

Akça Holding'in yeni rotası gayrimenkul sektörü olacak!

Enerji, tekstil ve tarım ürünleri alanında çalışmalar yapan Akça Holding, inşaat sektörüne girecek. Alaçatı Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. ismiyle kurulan şirket Bayraklı, Alaçatı ve Bornova'da projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.



Projeler ise karar aşamasında Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça enerji, tekstil ve tarım ürünlerinin ardından inşaat sektörüne de girdi. Alaçatı Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. adıyla kurulan şirketin özellikle Bayraklı, Bornova ve Çeşme'de yatırım planlarının olduğu öğrenildi. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akça, henüz herhangi bir proje çalışmalarının olmadığını fakat proje grubunun neler yapılabileceği konusunda çalışmalara başladığını söyledi. Akça, Holding'in bulunduğu Bornova'daki 17 bin 500 metrekarelik alanı boşaltıp şirketi Folkart'a taşıyacaklarının altını çizerek, "Fakat şu anda kesinleşmiş, kararı verilmiş bir şey yok" dedi. 


KARAR VERECEĞİZ 


Akça, "Bornova'daki şirket merkezimizin taşınmasının ardından burada bir proje yapacağız" diye konuştu. 

Konut mu yoksa AVM mi yapacaklarına karar vermediklerini belirten Akça, "Karma bir projede olabilir. Bayraklı'da da bir arsamız var; sonraki aşamada buraya da birşeyler yapmak istiyoruz" dedi. 


EFES'E TALİP OLMUŞTU 


Rıza Akça, 2005 yılında Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ile beraber Büyük Efes Oteli'ne talip olmuştu. Otelin özelleştirme ihalesini kaybeden Tamince ve Akça, İzmir'de içinde kongre merkezinin de bulunduğu bir otel yatırımı kararı aldıklarını açıklamıştı. Ancak yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki proje hayata geçirilemedi 


Habertürk Egeli 


Geri Dön