19 / 03 / 2024

Akfen GYO'nun portföy değeri ikiye katlandı!

Akfen GYO'nun portföy değeri ikiye katlandı!

Akfen GYO'nun bir yıllık portföy değeri, ikiye katlanarak 5 milyar lirayı aştı.



Akfen GYO büyümeye devam ediyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; 2021 senesinde portföyünü zenginleştiren Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO) gelirlerini arttırmaya devam ederken, bu yükseliş şirketin varlık değerlerine de pozitif yansıdı. 

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre;" Akfen GYO'nun Türkiye, KKTC ve Rusya'da sahibi olduğu 21 otel, iki öğrenci yurdu ve bir ofis binasından oluşan portföyünün değeri, geçen yıla göre euro bazında yüzde 19, TL bazında ise iki kata varan  artış gösterdi.

Ve Akfen GYO'nun varlıklarının toplam değeri 5 milyar TL'yi geçtiği bildirildi. 2021 yılıyla birlikte birçok tedbir adımını art arda aldıklarını belirten şirket yetkilileri, "Portföyümüzü zenginleştirerek sermayemizi 7 kat artırdık.

Akfen GYO nun portföy değeri ikiye katlandı!

Akfen Gayrimenkul Ortaklığı'nın (Akfen GYO) gelirlerinin rekor oranda artması, portföy varlık değerlerimize de olumlu yansıdı. Akfen GYO olarak 1 yıllık kısa bir sürede gerçekleştirdiğimiz 4 sermaye artışı ile portföyümüzü pandeminin olumsuz etkilerinden bertaraf ederek zenginleştirirdik.

 Mevcut portföyün kira kontratları da gelirlerinde artış sağlayacak şekilde düzenledi. Bu adımlar sonucu Akfen GYO'nun portföyündeki otellerden elde ettiği gelirler, pandemi öncesi dönemin üzerine çıktı. 

Ve Akfen GYO'nun portföyündeki varlıkların gelirleri, pandemi öncesi dönemi de aşarak bu varlıkların değerine yansıdı. Böylece Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Akfen GYO portföyüne yönelik hazırlanan gayrimenkul değerleme raporlarıyla birlikte Akfen GYO'nun varlıklarının toplam değeri 5 milyar TL'yi geçti" şeklinde konuştu.


Akfen GYO’nun toplam portföy değeri 5 milyar TL’yi aştı!

Akfen GYO'nun kira geliri ilk 11 ayda yüzde 223 arttı!

Akfen GYO sermaye tavanını 6.5 milyar TL'ye yükseltecek!


Geri Dön