28 / 03 / 2024

Vakıf GYO'nun portföyünde 1.5 milyar TL değerinde gayrimenkul bulunuyor!

Vakıf GYO'nun portföyünde 1.5 milyar TL değerinde gayrimenkul bulunuyor!

Özgür Karabat, ihale kanunundan istisna tutulan Vakıf GYO’nun portföyünde 1.5 milyar TL değerinde arsa ve gayrimenkul olduğunu belirtti...



Tartışmalı atamalarla gündemde olan Vakıfbank, geçen hafta TBMM'de onaylanan torba yasa düzenlemesiyle Kamu İhale Kanunu kapsamından çıkarıldı.

Sözcü'den Mehtap Özcan Etürk'ün haberine göre; AKP milletvekillerinin imzasıyla hazırlanan ‘Bazı Kanunlarda ve 399 sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasından sonra yürürlüğe alınacak olan yasa Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Sermaye Piyasası Kanunu'na (SPK) ve Kamu İhale Kanunu'na tabi olmamasını hükme bağlıyor. 

Konuyla ilgili açıklamalar yapan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Kamu İhale Kanunu kapsamından böyle büyük gayrimenkullerin sahibi olan bir kamu kuruluşunun çıkarılması izaha muhtaçtır" dedi. 

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) portföyünde 2019'daki değeri 1 milyar 87 milyon TL değerinde olan gayrimenkul ve arsa stoku bulunurken, bunların güncel değerinin 1.5 milyar TL'ye yaklaştığı öngörülüyor. 

FİNANS MERKEZİ DE VAR

Vakıf GYO'nun 2019 yılı 31 Mart tarihi itibarıyla toplam değeri 775 milyon 795 bin lira tutarında halen yapılmakta olan yatırım amaçlı gayrimenkulü olduğunu belirten Karabat, bu gayrimenkullerden birinin de Ümraniye'de inşa edilen İstanbul Finans Merkezi (İFM) içindeki genel müdürlük binası olduğunu dile getirdi. 


Geri Dön