20 / 04 / 2024

Akhisar Köprüsü'nün temeli atıldı!

Akhisar Köprüsü'nün temeli atıldı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından Karadere üzerinde yapımına başlanan Akhisar Köprüsü'nün temeli düzenlenen törenle atıldı. 1 milyon 320 bin TL'ye mal olacak köprünün 2014 Ocak ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor





2014 yılı Ocak ayı sonunda bitirilmesi hedeflenen ve 1 milyon 320 bin TL'ye mal olacak köprü, Yenice köprülü kavşağından direkt TOKİ'ye sağlıklı bir şekilde geçişi sağlayacak.


Temel atma törenine İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Turgay Yel, Gülhan Şahin ve Güngör Sabri Günaydın, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Yenice Belediyesi eski Başkanı Ramiz Yiğit, bazı belediye meclis üyeleri, daire amirler ve vatandaşlar katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2006 yılında Akhisar ve Huzur mahallelerinin İnegöl'e bağlanmasıyla iki mahallenin belediye hizmetleriyle tanışmaya başladığını belirtti. Güçlü bir belediye olduklarını ifade eden Aktaş, "Belediye olarak akıllı ve mantıklı yatırımlar yapıyoruz. Şehrin ihtiyaçlarını öncelik kabul ediyoruz. Biz kompleks yapmadan, takıntılar içerisinde olmadan biz herkesi insan olarak kabul ediyoruz. Samimiyetle, gayretle ve heyecanla gecemizi gündüzümüze katarak, çalışıyoruz. Bir taraftan da şehrimizi pazarlamaya çalışıyoruz. Şehrimizi başka çevrelere tanıtmaya çalışıyoruz. Her ne kadar birileri yorulduğumuzu ifade ediyorlarsa, onların en dinlenmiş halinden, bizim yorgunluğumuz daha iyidir. Yorgunluğumuz söz konusu değil. Kişilerin söylemlerine takılıp kalmadan biz işimizi heyecanla yapıyoruz" dedi.

"2014 OCAK AYINDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Yapılacak çalışma ile Yenice köprülü kavşağından Akhisar Mahallesi'ne giden ana yolda kutu tipi betonarme menfez ile yol geçişi sağlanacağını anlatan Başkan Aktaş, "Köprünün yapım işi 1 milyon 322 bin 230 liradır. İşin yapım süresi 120 gün olup, 2014 yılının Ocak ayı sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir. Bütün bu çalışmalar tamamlandıktan sonra, araçlar Akhisar içini kullanmadan Yenice köprülü kavşağından direkt TOKİ'ye çok daha sağlıklı bir şekilde geçiş yapabilecekler" diye konuştu.

Babasultan Barajı'ndan su bırakılması ve aşırı yağış olduğu zamanlarda dere debisinin yükselmesi nedeniyle Huzur ve Akhisar mahallelerinin bazı bölgelerinde su baskınları olduğunu belirten Başkan Aktaş, "Yapılacak çalışma ile hem bu su taşkınlarının önüne geçilecek, hem de Akhisar, Huzur mahalleleri ve  TOKİ  toplu konutlarına İnegöl-Bursa karayolundan en yakın ve kısa yoldan ulaşımı sağlayan ana caddenin oluşturulması için, dere geçişinin yapılması sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Akhisar Fatih Cami İmamı Süleyman Çaşka'nın dua etmesi ve protokol üyelerinin birlikte butona basmasıyla köprünün temeli atıldı. 


Bursa'da Bugün


Geri Dön