20 / 04 / 2024

Akiş GYO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı!

 Akiş GYO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı!

Sürdürülebilirlik bakış açısını dijitalleşme, bilgi güvenliği, iklim güvenliği, çevrecilik gibi birçok farklı alanda bütün süreçlerine entegre eden Akiş GYO, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı.



Türkiye’de varlık ve piyasa değeri olarak sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), sahip olduğu ticari gayrimenkulleri ile geniş sosyal, çevresel ve ekonomik etki alanları yaratarak, bu alandaki etkisine pozitif bir nitelik kazandırarak bütün paydaşları için değer üretiyor, operasyonel coğrafyasının sürdürülebilir kalkınmasında lider olmayı da sürdürüyor. 

 Akiş GYO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı!

İkinci kez yayımlanan rapora ilişkin açıklamalar yapan AKİŞ GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Durusoy, “Alışveriş merkezlerimizde, binalarda enerji verimliliği kapsamında; aydınlatma, iklimlendirme, dijitalleşme yönünde adımlar atarak verimlilik artışını hedefledik. Adımlarımızın bu süreçteki geri dönüşleri de besleyeceğinden eminiz. Bunlar arasında AVM’lere ulaşımda elektrikli araçların teşvik edilmesi, atıkların ileri dönüşümü ve karbon ayak izini azaltacak girişim ve insiyatiflerin geliştirilmesine odaklanmayı belirledik” ifadelerini kullandı.

Akiş GYO ikinci kez yayımladığı “Sürdürülebilirlik Raporu” ile faaliyetlerinin sosyal, ekonomik ve çevresel etkilerinin yanı sıra, bu alanlarda geliştirdiği topluma duyarlı, inovasyon ve dijitalleşme odaklı uygulamalarına da yer verdi. 1 Ocak 2020-31 Aralık 2020 arası operasyonların dahil edildiği rapor, şirketin gerçekleştirdiği faaliyetlerin sürdürülebilirlik boyutlarını ve şirketin döngüsel ekonomiye katkısını ve aynı zamanda Akiş GYO’nun katılımcısı olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin İlerleme Bildirim Raporu niteliğinde bir analizi de belirtiyor. Akiş GYO Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında;

- Dijitalleşme ve İnovasyon
- İklim Güvenliği
- Çalışan Memnuniyeti ve Gelişim
- İş Sağlığı ve Güvenliği
- Müşteri Memnuniyeti
- Kurumsal Yönetim

ana başlıklarında sürdürülebilir değer oluşturmaya dikkat verirken hızla gelişen teknolojiye uygun süreç ve yöntemler hazırlıyor.

Dijitalleşme ve İnovasyon

Stratejik hedefleri kapsamında; insan odaklı, müşteri ve çalışan tecrübesine önem ve öncelik veren, bütün karar verme süreçlerine veri sunan, aynı zamanda modern teknolojileri etkin ve verimli kullanarak fark yaratan sonuçlar oluşturmayı planlayan şirket, bu vizyon doğrultusunda dijitalleşme çalışmalarınının yanında bilgi güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili olarak ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmalarını uyguluyor. 

İklim Güvenliği

Operasyonlarını iklim değişikliğinin oluşturduğu riskler ve üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle sürdüren Akiş GYO, operasyonlarının çevresel etkisini asgari seviyelere indirmek amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyor ve verimliliği yükseltecek projeleri hayata geçiriyor. 

İş Sağlığı ve Güvenliği

Çalışanlarına, kiracılarına, müşterilerine ve ziyaretçilerine sağlıklı ve güvenli bir ortam sunmayı öncelikleri arasına bulunduran Akiş GYO operasyonlarında ilgili iş sağlığı ve güvenliği (İSG) mevzuatının bütün gerekliliklerini yerine getiriyor ve yasalara tam şekilde uyum gösteriyor. 

Müşteri Memnuniyeti

Müşterilerinin memnuniyet seviyelerini en üst seviyede tutabilmek amacıyla sürekli olarak yeni uygulama ve projeleri hayata geçiren şirket, demografik değişiklikler ve dijitalleşme gibi mega-trendlerle yakından ilgileniyor; iş yapış şeklini ve sağladığı hizmetleri bu faktörleri dikkate alarak yönetiyor.

Kurumsal Yönetim

Faaliyetlerini kurumsal yönetimin dört temel ilkesi olan adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk çerçevesinde sürdüren Akiş GYO, bütün süreçlerinde riskleri sürekli şekilde değerlendirip etkili denetim mekanizmalarıyla bu risklerin bertarafı için aktif olarak çalışıyor, tecrübesini ulusal ve uluslararası yönetim standartları ile bir araya getirerek sağladığı hizmet kalitesini güvenceliyor.

Toplumsal Yatırımlar ve Topluma Katkı

Akiş GYO yarattığı değeri faaliyette bulunnduğu coğrafya için sağladığı toplumsal projelerle büyütüyor. Bu kapsamda “Her işimizin temelinde mutluluğunuz var” ilkesiyle gayrimenkul sektöründe kalitesi ile farklılaşan projeleri hayata geçirmek için çalışan şirket, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle bu ilke çerçevesinde operasyonlarına devam ediyor. 2019'dan bu güne Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi katılımcısı olan Akiş GYO bu sözleşmenin on yedi ilkesiyle uyumlu olarak faaliyette bulunuyor.

Akiş GYO'dan ilk 3 ayda 71.6 milyon TL'lik satış!


Geri Dön