29 / 03 / 2024

Akiş GYO ve HSBC Bank arasında kredi sözleşmesi imzalandı!

Akiş GYO ve HSBC Bank arasında kredi sözleşmesi imzalandı!

Akiş GYO'nun HSBC Bank PLC'den kullanmış olduğu 23 milyon 482 bin 759,66 USD anapara bakiyesi bulunan kredisi kapatıldı ve bankadan kullanılacak krediye ilişkin kredi sözleşmesi imzalandı.



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kredi sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Akiş GYO'nun HSBC Bank PLC'den kullanmış olduğu, 3 ayda bir ana para ödemeli, son taksidi 2022 Ağustos ayında olan, toplam 23 milyon 482 bin 759,66 USD anapara bakiyesi bulunan kredinin, HSBC Bank Middle East' ten ("Banka") aynı tutarlı ve 1 yılı anapara ödemesiz 5 yıl vadeli, vade sonunda yüzde 30 balon ödeme içerecek ve kalan tutar aylık eşit taksitli olarak ödenecek şekilde kredi kullanılarak kapatılmasına ve bankadan kullanılacak krediye ilişkin kredi sözleşmesinin imzalanmasına karar verildi. Bu işlem sonrasında şirketin toplam borç stoğunda bir artış olmayacak, ortalama borç vadesi ise şirket hedefleri paralelinde nakit akışını olumlu etkileyecek şekilde uzayacak.

Akiş GYO'nun KAP açıklaması:
Yönetim Kurulumuzca,

Şirketimizin, HSBC Bank PLC'den kullanmış olduğu, 3 ayda bir ana para ödemeli, son taksidi 2022 Ağustos ayında olan, toplam 23.482.759,66 USD anapara bakiyesi bulunan kredinin, HSBC Bank Middle East' ten ("Banka") aynı tutarlı ve 1 yılı anapara ödemesiz 5 yıl vadeli, vade sonunda % 30 balon ödeme içerecek ve kalan tutar aylık eşit taksitli olarak ödenecek şekilde kredi kullanılarak kapatılmasına ve Banka' dan kullanılacak krediye ilişkin kredi sözleşmesinin imzalanmasına karar verilmiştir.  

Bu işlem sonrasında Şirketimizin toplam borç stoğunda bir artış olmayacak, ortalama borç vadesi ise Şirket hedefleri paralelinde nakit akışını olumlu etkileyecek şekilde uzayacaktır.
  
Saygılarımızla,

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 
 


Geri Dön