18 / 04 / 2024

Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir personel koronavirüsü nedeniyle karantinaya alındı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir personel koronavirüsü nedeniyle karantinaya alındı!

Akkuyu Nükleer AŞ, taşeron şirket bünyesinde görev yapan bir çalışanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.



Akkuyu Nükleer AŞ, taşeron şirket bünyesinde görevli olan çalışanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığını, bu kişinin karantinaya alındığını belirtti.

Kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Mersin'de yapımı devma eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışanların sağlığının korunması ve projenin kesintisiz devam etmesi için bugüne kadar gerekli tüm önlemlerin alındığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, alınan tedbirlerle ilgili kamuoyunun sık sık bilgilendirildiği belirtilen açıklamada, "Taşeron şirketimize bağlı bir çalışanımızın test sonucunun pozitif olduğu tespit edilmiş olup, sözü geçen çalışan izole edilerek karantina altına alınmıştır." ifadesine yer verildi.

Söz konusu kişiyle temasta bulunanların belirlenerek izole edildiği,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile mülki idare amirliklerine durumla ilgili bilgi verildiği ibelirtildi.

Açıklama, şu ifadeler yer aldı:

"Akkuyu Nükleer AŞ, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kamu kurumlarının talimatlarına ve tavsiyelerine uymakta olup, Türkiye'de enfeksiyonun yayılmasını önlemeye yönelik karantina dahil olmak üzere daha sıkı önlemlerin alınması halinde onları da uygulamaya hazırdır. İnşaat sahasındaki koşullar ve çalışanlarımızın sağlık durumu konusunda düzenli olarak güncel bilgi almaya ve kamuoyu ile doğru bilgi paylaşmaya devam edeceğiz."
 

Koronavirüs gayrimenkul ve perakende sektöründe neleri değiştirecek?


Geri Dön