25 / 04 / 2024

Aksaray metro aktarması!

Aksaray metro aktarması!

Aksaray metro aktarması; Aksaray istasyonu, Topkapı Ulubatlı istasyonu, Otogar istasyonu, Atatürk Havalimanı istasyonu, Zeytinburnu istasyonu ve Ataköy Şirinevler istasyonlarına yapılıyor. Haritalı olarak aktarma istasyonları haberimizde yer alıyor...




Aksaray metro aktarması!


Aksaray istasyonu...

M1 Aksaray Atatürk Havalimanı metro hattına bağlı olan Aksaray istasyonu 1989’dan beri hizmet veriyor. Bu istasyon, M1 hattından T1 Bağcılar Kabataş tramvay hattına aktarma yapılan iki istasyondan biri oluyor.  Aksaray istasyonunda indikten sonra tramvaya ulaşmak için yolcuların yaya alt geçidini kullanmaları ve şekildeki yolu takip etmeleri öneriliyor. Tahmini aktarma süresi 10 dakika oluyor.


Aksaray metro aktarması!



Topkapı Ulubatlı istasyonu...

M1 Aksaray Atatürk Havalimanı metro hattına bağlı olan Topkapı Ulubatlı istasyonu, M1 hattının T4 hattı ile entegre olmasını sağlayan istasyon oluyor. Yolcuların M1 hattından T4 hattına geçmesi yaklaşık olarak aşağıdaki yol takip edildiğinde 5 dakika sürüyor.


 Aksaray metro aktarması!



Otogar istasyonu...

İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan şehirlerarası otobüs terminaline M1 Hattı üzerinde yer alan Otogar istasyonu ile ulaşılabiliyor. İstasyona 4 farklı noktadan giriş ve çıkış yapılabiliyor.


Aksaray metro aktarması!



Atatürk Havalimanı istasyonu...

M1 Havalimanı istasyonu yolcuların raylı sistemleri kullanarak şehirler arası ya da uluslar arası yapacakları hava yolu taşımacılığı ile entegre olunmasını sağlayan istasyondur.


Aksaray metro aktarması!



Zeyrinburnu istasyonu...

M1 Aksaray Atatürk Havalimanı metro hattına bağlı olan Zeytinburnu istasyonu T1 Bağcılar Kabataş tramvay hattına aktarma yapılan istasyonlardan biridir. Özellikle dezavantajlı yolculara aktarma mesafesinin kısa olması nedeniyle aktarma yaparken bu istasyonu tercih etmeleri öneriliyor. Zeytinburnu metro istasyonundan, tramvaya ulaşmak isteyen yolcuların sadece peron değiştirerek aktarma yapmaları mümkün.


 Aksaray metro aktarması!



Ataköy Şirinevler istasyonu...

Ataköy Şirinevler istasyonu, M1 hattından metrobüse geçmek isteyen yolcular için en yakın ve en kısa süreli aktarma mesafesine sahip olan istasyondur. Ayrıca yolcular M1 hattının Merter, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Yenibosna istasyonlarını kullanarak Beylikdüzü Söğütlüçeşme arasında hizmet veren metrobüs hattına aktarma yapabiliyorlar.


Aksaray metro aktarması!





Geri Dön