25 / 04 / 2024

Aksaray Sanayi Projesi'nin temeli Mayıs'ta atılacak!

Aksaray Sanayi Projesi'nin temeli Mayıs'ta atılacak!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sanayi esnaflarıyla kahvaltıda buluştu. Yazgı, Sanayi Projesi ile ilgili bilgi verdi. Projenin ilk temellerinin Mayıs yada Haziran ayında atılacağını söyledi.



Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, sanayi esnaflarıyla kahvaltıda buluştu. Başkan Yazgı, esnaflarla Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Sanayi Projesi üzerine istişare yaptı. Sanayi projesinin son durumu hakkında konuşan Başkan Yazgı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “Bildiğiniz üzere sanayi projemiz hazır. Sizler ve Aksaray’ımız için çok önemli bir proje. 3 sene zarfında hem bu görüşmeler hem projelerin netleşmesi, fiyat hem de bu işi kim yapacak esas önemli olan oydu. Yapacak olanın bize öyle bir imkân sunması lazım ki siz esnaflarımız kira öder gibi ödeyip kendi yerlerine sahip olmaları bulunmaları, bizim yola çıkış maksadımız buydu bu amaçla biz yola çıktık. Esnaflarımız ilk etap için geldiler başvurularda bulundular. Şu an için ilk etap tamamen bitti. Vaziyet planlarını ve dağılımlarını yaptık bize esnaflarımız diyordu blokların uzunluğunu 100 metre ya da 120 metrede tut ki çok çok uzun olmasın aralarda yerler olsun dediler onu yaptık. Dükkânın ön tarafına bize biraz daha yer ver dediler biz bütün imkânları zorladık bütün şartları zorladık belli bir alan içerisine yapmış olduğumuz bir çalışma olduğu için her alanı her imkânı sonuna kadar dedik ki 5 er metre daha verelim  10 metre olan yerleri 15 metre, 500 metre olan dükkânlara 20 metreydi 25 metreye çıkarttık. Böyle yapmakla büyük bir rahatlığı da sağlammış olduk yani buna da ekstra bir fiyat almadık.  TOKİ  Mayıs Haziran ayı gibi hemen ihaleye çıkacak ihale sonuçlandığı andan itibaren de ilk temellerimizi atmaya başlayacağız. Benim hedefim şu burada bulunan bütün sanayi esnaflarımızı oraya taşımak ve bulunduğumuz yeri de yepyeni bir şehir yapmak. Yani biz bir şeyi kapatırken yeni bir şeyi de açıyoruz ki imkânlarımızı fırsatlarımızı daha da arttırıyoruz. Sanayide bulunan esnaflarımızın büyük bir çoğunluğu inşaat sektöründen geçiniyor kereste, çimento, demir, kapı, pencere inşaat sektöründen çok büyük artıları var onlara çok büyük kazançları var biz bu alanı dükkânları yıktıktan sonra yapacağımız yeni parsellerle yeni adalarla diyecek ki burada ki mal sahiplerine burayı yepyeni bir şehir haline getirin. Buraya TOKİ’yi sokmadık. Çünkü TOKİ malzemeleri buradan almadığı için.


Kendi müteahhitlerimiz kazansın kendi buradaki inşaat sektöründe çalışan esnaflarımız kazansın onlar vasıtası ile de şehrimiz kazansın yani siz kazandığınızı sonuçta yine buraya harcayacaksınız yine burada bir yatırım yapacaksınız. Biz sizi oraya götürmekle kalmıyoruz burada yapacağımız kentsel dönüşümle burayı bambaşka bir şehir haline getiriyoruz. Burada mal sahiplerimiz kazanıyor. Esnafımız oraya gittiği için yeni inşaatlar yapıldığı için tekrar bir kazanç oluyor yani iki ya da üç sefer kazanılıyor. İki sene sonra dükkânlarınıza geçtikten sonra kira öder gibi ödeyip kendi yerlerinizin sahibi olacaksınız.




Aksaray Portal


Geri Dön