28 / 03 / 2024

Akşehir Bölge Hastanesi yanındaki iş yerleri tamamlandı!

Akşehir Bölge Hastanesi yanındaki iş yerleri tamamlandı!

Konya’nın Akşehir ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan bölge hastanesi yanında iş yerlerinin bulunduğu ticari merkez inşaatı tamamlandı. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, hastanenin taşınmasıyla iş yerlerine de ihtiyaç olduğunu söyledi




Konya’nın Akşehir ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan bölge hastanesi yanında iş yerlerinin bulunduğu ticari merkez inşaatı tamamlandı.


Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bölge hastanemizin taşınması ile bu bölgede eczane, lokanta, çiçekçi, kafeterya gibi ticari iş yerlerine de ihtiyaç oldu. Akşehir Belediyesi Bölge Hastanesi yanında 33 iş yerinin bulunduğu bir ticari merkezin inşaatını tamamladı. Bölge Hastanesi’nin çevresinin birinci sınıf tarım arazisi olması nedeniyle Akşehir Belediyesi’ne ait tarım dışı 12 bin metrekare alanda 33 iş yeri inşa edilerek satışa sunuldu. Akşehir Belediyesi bu iş yerleri satışından elde edeceği gelirle Akşehir Endüstri Meslek Liselerinin inşaatını yapacak, Akşehir merkezindeki Endüstri Meslek Liselerinin her ikisinin arsaları da Akşehir Belediyesi’nin olacaktır” dedi


HACI HAMZA SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ HAZIR


Akşehir’de Yıldırım Mahallesi’nde, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’nden Sığırönüne kadar uzanan ve Akşehir’in tarihi dokusunu en iyi yansıtan sivil mimari örneklerinin bulunduğu Hacı Hamza Sokağın sokak sağlıklaştırma projesi de Akşehir Belediyesi’nce hazırlandı. Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’dan alınan söz ile Yıldırım Mahallesi Hacı Hamza Sokak Sağlıklaştırma projeleri Kalkınma Bakanlığı’na teslim edildi. Akşehir’in bu en uzun sokağının sağlıklaştırması tamamlandığında Akşehir Turizm cazibe merkezi olacaktır. Akşehir’e Safranbolu - Beypazarı gibi turlar düzenlenecektir. Akşehir turizmden gelir elde edecek ve istihdam sağlayacaktır” şeklinde konuştu.


KAMYON GARAJI YENİDEN FAALİYETTE


Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Belediyesi ve Taşıyıcılar Kooperatifi ile yapılan görüşmelerde Kamyon garajının yeniden sanayideki yerine taşınması için mutabakat sağlandığını hatırlatarak, “Kamyon garajındaki yediemin deposu boşaltıldı. Kamyon garajı için Taşıyıcılar Kooperatifine idari bina ve kamyoncular için lokal inşa edildi ve D-300 karayolundaki Galericiler Sitesi’ndeki Taşıyıcılar Kooperatifi ve Kamyon garajı sanayideki yerine taşındı. Şehir içinde cadde ve sokaklara park eden kamyonlar bu sayede artık kamyon garajına gitti. Taşıyıcılar Kooperatifi’ne Akşehir Belediyesi tarafından kiralanan kamyon garajında 24 saat bekçi var. Yine bu garaj sayesinde kamyoncuların bakım, tamir yağ değiştirme, yıkama yağlama gibi hizmetleri sayesinde sanayi esnafımızın da kazançları arttı” dedi.



Anadolu'da Bugün


Geri Dön