19 / 04 / 2024

Akşehir Kozağaç'ta okul ve yurt inşaatları devam ediyor!

Akşehir Kozağaç'ta okul ve yurt inşaatları devam ediyor!

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Kozağaç Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan ilkokul ve ortaokul inşaatları, ile Yurt-Kur Genel Müdürlüğü tarafından inşaat çalışmaları devam eden öğrenci yurdu inşaatlarını gezdi...




Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Kozağaç Mahallesi’nde  TOKİ  tarafından yaptırılan ilkokul ve ortaokul inşaatları, ile Yurt-Kur Genel Müdürlüğü tarafından inşaat çalışmaları devam eden öğrenci yurdu inşaatlarını gezdi.


İnşaat alanlarında yetkililerden bilgi alan Başkan Oğul, yapılacak ilkokul ve ortaokulun bu bölgedeki vatandaşların ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Başkan Oğul, “Kozağaç Mahallesi’nde 384 adet TOKİ evi hak sahiplerine teslim edildi. Akşehir’e 3 kilometre uzaklıkta olan Kozağaç TOKİ evlerinin bir ilkokul ve ortaokul ihtiyacı vardı. Milli eğitim Bakanlığı’ndan sağlanan ödenekle de Kozağaç’taki TOKİ evlerine çok yakın olan bu arsada 8 derslikli bir ilkokul ve 8 derslikli ortaokulun inşaat çalışmaları devam etmekte. TOKİ’de yaşayan hemşehrilerimiz hem TOKİ ev için taksit ödüyorlar, hem de çocuklarını şehirdeki okullara gönderebilmek için servis ücreti ödüyorlardı. Bu ilkokul ve ortaokul 2014-2015 Eğitim öğretim yılında hizmete girdiğinde TOKİ’de oturan hemşehrilerimiz de bu servis ücretinden kurtulacaklardır” dedi.


Başkan Abdülkadir Oğul, Akşehir’deki fakülte ve yüksekokul öğrencilerinin ihtiyacını karşılayacak olan ve Kozağaç Mahallesi’nde Yurt-Kur Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları devam eden öğrenci yurdu inşaatlarını da gezdi. Akşehir’de fakültelerin artmasıyla öğrenci sayısının da arttığına değinen Başkan Oğul, “Akşehir’de Selçuk Üniversitesi’nin 2 yıllık yüksek okulu, 4 yıllık Sağlık Yüksek okulu ve bu yıl öğrenci almaya başlayan 4 yıllık Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eğitim veriyor. Tabi Akşehir’deki bu fakültelerin ve buradaki yüksek öğrenim eğitim kurumlarının her geçen yıl öğrenci sayısı artıyordu. Öğrenci sayısı arttığı için yurt ihtiyacı duyulmuştu. Yurt-Kur Genel Müdürlüğü de Akşehir’de şu anda 500 kişilik bir yurdun inşaatına başladı. 250 kişilik erkek öğrenci yurdu, 250 kişilik de kız öğrenci yurdu yapılıyor. Bu yeni yurt binalarında 4 kişilik ranza sistemi olmayan odalar bulunuyor. Yine her oda içinde banyo, tuvalet ve öğrencilerin çalışma odaları da bulunacak” şeklinde konuştu.



Kırıkhan Olay


Geri Dön