25 / 04 / 2024

Aktarhüssüm Katlı Otoparkı'nın temeli atıldı!

Aktarhüssüm Katlı Otoparkı'nın temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Altıparmakta nefes aldıracak 11 bin 551 metrekarelik, 2 katı yer altında olmak üzere toplam 8 katlı ve 347 araç kapasiteli Aktarhüssüm Katlı Otoparkı'nın temelini attı.



Türkiye'nin 4'üncü büyük ilçesi olan Osmangazi'nin adeta kanayan yarası haline gelen trafik meselesine merhem olabilmek için otopark projelerini hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimize yeni mimari anlayış getirecek, tarihi dokuyu destekleyecek birçok proje üzerinde çalıştık. Yaptığımız otoparklar ve sosyal tesisler bu şekilde projelendirdik. Söz verdiğimiz Aktarhüssam Katlı Otoparkı 8 ay içinde tamamlanarak mahallemizin hizmetinde olacak" dedi. 


5 YILDA 10 OTOPARK 

50 yıldır yoğun göç ve çarpık yapılaşma nedeni ile sıkışık ve sosyal alanı yetersiz olan Osmangazi'de park ve otopark alanı, meydan oluşturmanın kolay olmadığını kaydeden Dündar, "Göç ve çarpık yapılaşma sebebiyle sıkışık ve sosyal alanı yetersiz olan ilçemize nefes aldırmak için 5 yılda 188 bin 515 metrekare alan kamulaştırdık. 

Bu kamulaştırmalar için de 215 milyon TL kaynak kullandık. 68 çıkmaz sokağı açarak mahallelerimizi rahatlattık. 150 park ve meydan ile Osmangazi'nin çehresini değiştirdik. 

145 tarihi esere yeniden hayat verdik. 

7 kapalı pazar alanı ve yaşam merkezi Altıparmak'a ^ inşa edilek olan 347 raç kapasiteli Aktarüssam Katlı toparkı,tamamlandında ilçenin en büyük kapasiteli otoparkı olacak. 

projeleri ile alışverişe konfor getirdik" dedi. Dündar, göreve geldiklerinde hedefledikleri '5 yılda 5 otopark' projesini 10 otoparka çıkardıklarını dile getirerek, bugüne kadar yaptığı otopark kapasitesini yüzde yüz arttırdıklarını kaydetti


Yeni dönem


Geri Dön