25 / 04 / 2024

Akyazı Stadyumu'nda çalışmalar ne durumda?

Akyazı Stadyumu'nda çalışmalar ne durumda?

Beşiktaş’ın ardından Trabzonspor da yeni stadına kavuşmak için gün sayıyor. Her gün şantiyeden rapor aldığını söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan “Ya bu stadı bitireceğiz ya da o bizi bitirecek” dedi



Türkiye son yıllarda tam bir stadyum seferberliği yaşıyor. Beşiktaş'ın Vodafone Arena'yı açış heyecanıyla birlikte gözler tekrar stadyum inşaatlarına çevrildi. Toplu Konut İdaresi'nin yapımını sürdürdüğü Trabzonspor Akyazı Stadyumu'nun bu yıl içinde tamamlanıp yeni sezona yetiştirilmesi planlanıyor.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, "Her sabah iki şantiyeden günlük rapor alırım. Biri Trabzon. Fatih demiş ya 'Ya burayı alacağız ya burası bizi alacak'. Ya orayı bitireceğiz ya da o bizi bitirecek" dedi.


AKILLI ÇATIYA SAHİP

Turan, 41 bin seyirci kapasiteli stadyumun çatı sistemi ile Türkiye'de bir ilk olacağını vurguladı. Projede akıllı çatı sisteminin uygulandığına değinen Turan, "245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacak. Bu, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı karbon temizleme kapasitesine eşdeğer" diye konuştu.


SPORUN GELECEĞİ

Türkiye'de 3.2 milyar lira maliyetle 29 stadyum yapımı için yola çıkıldığını hatırlatan Turan, halen birçok ilde inşaatların sürdüğünü ifade etti. TOKİ'nin Türk futboluna 508 bin koltuk kapasiteli 18 stadyum kazandıracağını vurgulayan Ergün Turan'ın verdiği bilgilere göre şu anda Türk sporuna 50 yıl hizmet edecek UEFA standartlarında, akıllı ve ekolojik stadyumlar inşa ediliyor. Turan, "Avrupa'nın tamamında bu kadar stadyum inşaatı yok" dedi. TOKİ'nin Sivas, Antalya ve Hatay'da yaptığı ekolojik ve akıllı stadyumlar enerjilerini kendisi üretecek. Örneğin Antalya Arena'daki güneş panelleri, 550 konutun günlük enerjisini karşılayacak kapasitede.



Sabah


Haber Anadolu'da Bugün gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnaside) Toplantısı için Trabzon'a gelen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Trabzon’da yapımı süren başta Akyazı Stadı olmak üzere spor tesislerinde incelemelerde bulundu.


Temmuz ayında Trabzon'da yapılacak olan Gymnaside için Trabzon'a gelen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan incelemeler sırasında en çok zamanı Akyazı Stadı’na ayırdı. Akyazı Stadı’nın deniz üstüne yapılan Türkiye’nin ilk projesi olduğunu belirten Baykan, “Şu anda ülke genelinde 29 adet stadyum inşaatı devam ediyor. Akyazı şu haliyle ve bittiği noktada Türk Mühendisliği’nin, Türk Müteahhitliği’nin ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın yüz akı bir proje olacaktır. Ülkemizin inşaat sektöründe özellikle spor alanında ulaştığı çok önemli noktalardan bir tanesi Akyazı Stadı olacaktır. Şu anda çalışmaların süratle yürüdüğünü görüyoruz. Çatı çelik kaplaması konusunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki sezona stadın yetiştirilmesi için Toki , Bakanlığımız el birliği içerisinde gereken çabayı gösteriyor” şeklinde konuştu. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk eşliğinde Gymnasiade konulu toplantıya da katılan Spor Genel Müdürü Mehmet Beykan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem ve Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu’yu makamlarında ziyaret etti. Trabzon Amatör Spor Kulüpleri ve Federasyonu ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Temmuz ayında Trabzon’da gerçekleştireceğimiz ve Trabzon’un üçüncü büyük uluslar arası organizasyonu olan Gymnasiade öncesinde ilerleme durumunu yerinde incelemek istedim. Trabzon önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Hem hazırlıkları gözden geçirmek hem tesislerimizin durumunu gözlemlemek adına bugün il Müdürlüğümüzde toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta içerisinde Bakanlığımız bünyesinde yer alan teknik ekibimiz tesisleri gezerek incelemelerde bulunacaklar. Organizasyon öncesinde herhangi bir eksik olup olmadığını inceleyerek varsa eksikleri gidereceğiz” diye konuştu.


Anadolu'da Bugün




Haber Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Beşiktaş'ın ardından Trabzonspor da yeni stadına kavuşmak için gün sayıyor. Her gün şantiyeden rapor aldığını söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan "Ya bu stadı bitireceğiz ya da o bizi bitirecek" dedi.


Türkiye son yıllarda tam bir stadyum seferberliği yaşıyor. Beşiktaş'ın Vodafone Arena "yi açış heyecanıyla birlikte gözler tekrar stadyum inşaatlarına çevrildi. Toplu Konut İdaresinin yapımını sürdürdüğü Trabzonspor Akyazı Stadyumu'nun bu yıl içinde tamamlanıp yeni sezona yetiştirilmesi planlanıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Her sabah iki şantiyeden günlük rapor alırım. Biri Trabzon, Fatih demiş ya 'Ya burayı alacağız ya burası bizi alacak.' Ya orayı bitireceğiz ya da o bizi bitirecek" dedi. 


AKILLI ÇATIYA SAHİP 


Turan, 41 bin seyirci kapasiteli stadyumun çatı sistemi ile Türkiye'de bir ilk olacağını vurguladı. Projede akıllı çatı sisteminin uygulandığına değinen Turan, "'245 dönümlük yeşil alanın havasmı temizleme gücüne sahip olacak.  Bu, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı karbon temizleme kapasitesine eşdeğer" diye konuştu. 


SPORUN GELECEĞİ... 


Türkiye'de 3.2 milyar lira maliyetle 29 stadyum yapımı için yola çıkıldığını hatırlatan Turan, halen birçok ilde inşaatların sürdüğünü ifade etti. TOKİ'nin Türk futboluna 508 bin koltuk kapasiteli 18 stadyum kazandıracağını vurgulayan Ergün Turanın verdiği bilgilere göre şu anda Türk sporuna 50 yıl hizmet edecek UEFA standartlarında, akıllı ve ekolojik stadyumlar inşa ediliyor. Turan. "Avrupa'nın tamamında bu kadar stadyum inşaatı yok" dedi. TOKİ'nin Sivas. Antalya ve Hatay'da yaptığı ekolo jik ve akıllı stadyumlar enerjilerini kendisi üretecek. Örneğin Antalya Arena'daki güneş panelleri. 550 konutun günlük enerjisini karşılayacak kapasitede. 



Karadeniz'de Son Nokta


Haber Karadeniz'de İlk Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı


TRABZONSPOR taraftarlarının anbean takip ettiği ve dört gözle bitmesini beklediği Akyazı Stadı'nın yeni sezona yetiştirilmesi planlanıyor. Her sabah Akyazı Stadı ile ilgili rapor aldığını ifade eden TOKİ Başkam Ergiin Turan 'Fatih demiş ya 'ya burayı alacağız ya da burası bizi alacak'. Ya orayı bitireceğiz ya da o bizi bitirecek' dedi. Stadm çatı sisteminin Türkiye'de ilk olacağım belirten Turan, "akıllı çatı sistemi olacağını 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleyecek güçte olacağını, bunun yaklaşık olarak 2 bin 500 aracın yarattığı karbon temizleme kapasitesine eş değer olduğunu söyledi. 


Karadeniz'de İlk Haber



Geri Dön