25 / 04 / 2024

Alaaddin Yılmaz: Bolu'ya yeni spor kompleksi inşa edilecek!

Alaaddin Yılmaz: Bolu'ya yeni spor kompleksi inşa edilecek!

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kahvaltıda muhtarlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konuşmasında Bolu için yeni kalkınma projelerinden bahsetti.



Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kahvaltıdaki basın açıklamasında toki projelerinden ve yağmur nedeniyle oluşan sel baskınından koruma projelerini tanıttı. Öncelikle Bolulu iş adamları ve Yılmaz’ın katılımlarıyla birlikte gerçekleştirilecek projelerde Yılmaz’ın “ Bolu geleceği için çok önemli” dediği proje Din Eğitim merkezi olacak. 200 dönümlük araziden oluşturulacak Din Eğitim Merkezi Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla ilk defa Bolu’da kurulacağını söyledi. Konuşmasının devamında Yılmaz “ tabii bulunduğumuz bölge itibariyle, coğrafya itibariyle sıkıntılı coğrafyadayız. Şehit kanıyla sulanmış bir coğrafyadayız ve şehitlerimiz de bildiğiniz gibi her gün devam ediyor. En güneyimizde çok geniş bir coğrafyada iki ülkede savaş devam ediyor. Bu tamamen bizimle ilgili bir savaş. Bir de yıllarca süren Terör Örgütü ile mücadele halindeyiz. Aynı bölgede olması dolayısıyla birbirini tetikleyerek ülkemizi her an sıkıntıya sokan bir yapı içindeyiz” dedi. Konuşmasına devam ederken Göynük’e getirilen Şehit Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın cenazesine katıldığını ve üzüntü duyduğunu belirtti.


Yeni projeler geliyor

Yılmazın diğer bir projesi Spor Kompleksi. Spor Kompleksi 3 tane bölümden oluşuyor. İki tane antrenman ve bir tane de maç salonu olacağını söyledi. Maç salonunda uluslararası güreşlerin olması için üç tane minderin kurulacağı ve oralarda maç yapılacağını söyledi. Aynı zamanda yüzme salonu ve yüzme salonuna yüksekten atlama aletlerinin konulacağını söyleyen Yılmaz sporun önemli bir aktivite olduğunu vurguluyor. Başka bir proje de yağmur dolayısıyla yaşam şartlarını engelleyen sel ile ilgili oldu. D­100 karayolunun üst tarafındaki sistemin yağmur suyunu ve kanalizasyon suyunun hepsini ana bir sistemle arıtma tesisine götürme kararı alındı. Bu yolla selin çevreye ciddi zararlar vermesinin engelleneceğini söyleyen Yılmaz, kararın çok riskli olduğunu söyledi. Yatırımın yaklaşık 15 Milyon olduğunu belirten Yılmaz gelecek zamanlarda bu meblanın 17 Milyon’a kadar yükselebileceğini söyledi.


Yılmaz, Bebek Meyve Bahçesi ile ilgili bilgiler verdi. Bahçenin Belediye tarafından tahsis edildiğine dikkat çekti. Her bebek için bir fidan dikilen yerde karpuzlar ve daha bir çok meyve olmak üzere bir çok sebze ve meyvenın yetiştiğinde sözlerine ekledi


Bolu Gündem


Geri Dön