29 / 03 / 2024

Alanya Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Alanya Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Alanya Belediye Meclisi’nde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, “İmar Barışı’ndan faydalanabilirim ümidiyle kaçak yapıya yönelen vatandaşlarımıza tavsiyem boşa zarar etmesinler. Hepsini tek tek yıkacağız” diye uyardı.



Alanya Belediyesi olağan Meclis Toplantıları’nın Mart ayı oturumu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in önderliğinde Alanya Belediye Meclis Salonu’nda düzenlendi. Alanya Belediyesi'nde yer alan habere göre; Başkan Yücel, Alanya Belediye Meclisi’nin kadın üyelerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle çiçek takdim etti. Oturumun açılışında önemli açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Şubat ayında ülkemiz türlü felaketlerden geçti. Van’da yaşanan çığ felaketi yaşadık, İdlib’de 34 vatan evladını şehit verdik. İdlib’de gerçekleşen hain saldırı ile ilgili en derin üzüntümü belirtmek istiyor tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Bu süreçte milletimizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Gün topyekûn birlik olma günüdür. Öte yandan tarihe yön veren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında emeği bulunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Övgülerin en yücesine sahip olan şehitlerimiz asla unutulmayacak ebediyen kalbimizde yaşayacaktır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle de tüm sağlık çalışanlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

ÇIĞIRTKANLIKLA MÜCADELE KOMİSYON KONUSU OLACAK

Alanya’da özellikle yaz dönemlerinde artan çığırtkanlık konusuyla ilgili sıkıntının Alanya Belediyesi Meclis Komisyonları tarafından incelenmesiyle ilgili karar verildi. İlgili komisyonlar konuyla ilgili gerekli araştırmaları yaparak, sorun ve çözüm noktasındaki önerilerini meclis üyeleriyle paylaşacak. Alınacak kararlarda yaz döneminde Alanya’ya tatile gelen yerli yabancı tatilcilerin daha güvenli ve daha huzurlu bir tatil geçirebilmeleri için gerekli ortamın oluşturulmasnın önü açılacak. 

BAŞKAN YÜCEL: “HALKIMIZ LÜTFEN KANUNLARA UYSUN”

Başkan Yücel, “İmar Barışı’nın çıkmasıyla birlikte kaçak yapılaşmada da ciddi bir artış başladı. Herkes kaçak yapılaşma gerçekleştirip kendilerini bu kapsamdan yararlandırmanın yollarını arıyor. Vatandaşlarımıza tavsiyem hiç boşa masraf yapmasınlar zararları daha büyük olur. Çünkü Alanya Belediyesi olarak, kaçak yapılaşmaların tamamı yıkılacak. Bizler gerekli tedbirlerimizi aldık. Çalışmalarımızı yapacağız” şeklinde konuştu.


Geri Dön