28 / 03 / 2024

Alanya Gazipaşa'da otel yatırımları çoğalıyor!

Alanya Gazipaşa'da otel yatırımları çoğalıyor!

Gazipaşa'ya yatırım yapmak isteyenlerin sayısının çoğaldığını belirten Başkan Çelik, otel yapımlarıyla birlikte bu ilginin daha da artacağını söyledi.



GAZİPAŞA Belediye Başkanı Adil Çelik, göreve geldiği 30 Mart 2014 tarihinden bu yana ilçedeki ticaret hayatına ilişkin bilgiler verdi. 2 yıla yakın bir süredir belediye başkanlığı görevini sürdüren Başkan Çelik, 30 Mart 2008 tarihinden 30 Mart 2014 tarihine kadar ilçede toplamda 661 işyerine açma ruhsatı verildiğini açıkladı. 271'i sıhhi umuma açık, 252'si sıhhi umuma kapalı ve 138'i gayri sıhhi olmak üzere kendisinden önceki son 6 yılda 661 yeni işyerine ruhsat verildiğini belirten Çelik, bu rakamların kendi döneminde 354 olduğunu dile getirdi. 2 yıllık süre içerisinde umuma açık 69, sıhhi umuma kapalı 176 ve gayri sıhhi 109 işletmeye ruhsat verildiğini ifade eden Çelik, 90 ruhsatın ise onaylanma aşamasında olduğunu belirtti.  

'GAZİPAŞA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR' 

Bekleyen ruhsatların bir hafta içerisinde onaylanacağını ve ruhsat verilen işyeri sayısının 444'e çıkacağını belirten Çelik, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Gazipaşa girişimcilerin yoğun bir şekilde ilgisini çekmeye başladı. Bizden önceki son 6 yılda verilen ruhsat sayısı 661 iken bizim dönemimiz olan son 2 yılda bu rakam 444'e çıktı. Süreler ve verilen ruhsatlar göz önüne alındığında ciddi bir artışın olduğu gözlemleniyor. Bizleri sevindiren nokta, ilçemizde olmayan ve sosyal hayatın gelişmesini sağlayacak yeni iş dallarının da ticaret hayatına başlaması" dedi.

 'HER BAŞVURANA RUHSAT VERMİYORUZ' 

İşyeri açmak için belediyeye başvuran kişilerin titiz bir incelemeden geçirildiğini belirten Çelik, 'Girişimcilerin bu ilgisini neye bağlıyorsunuz?' sorusuna da yanıt verdi. Ticaretin olmazsa olmaz koşulunun güven olduğunu söyleyen Çelik, "Gerek adli, gerekse idari noktada güvenin olmadığı yerde ticaretin gelişmesi söz konusu değil. İlçemiz çok şükür asayiş olaylarının nadiren görüldüğü bir yer. Bunun yanı sıra idari noktada da girişimciler bizlere güvenerek ilçemize yatırım yapmak istiyor. 2 yılda yaptıklarımız ilçemizin geleceği için umut veriyor. Bu nedenle pek çok ticaret erbabı buraya gelerek işyeri açmak istiyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Bunun yanı sıra her başvuruda bulunana da ruhsat vermiyoruz. Aradığımız kriterleri taşımayan ve mevzuat anlamında sıkıntısı olan hiçbir kimseye işyeri açma ruhsatı vermiyoruz. İlçede ticaret hayatının güvenli bir şekilde gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu. Çelik önümüzdeki aylarda atılacak otel temelleriyle birlikte ilçeye olan ilginin daha da artacağını sözlerine ekledi. 


Yeni Alanya



Geri Dön