19 / 04 / 2024

Alanya'daki turizmciler 2015 turizm sezondan endişeli!

Alanya'daki turizmciler 2015 turizm sezondan endişeli!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde turizmciler, Suriye'deki çatışmaların sürmesi halinde, 2015 turizm sezonunda erken rezervasyonların azalmasından endişeli olduklarını söyledi. Ayrıca kış rezervasyonlarında da azalma yaşandığını ifade ettiler.



Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Suriye sınırında devam eden çatışmaların, Alanya ve ülke genelinde turizmi olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Çatışmaların sürmesi durumunda yeni turizm sezonu öncesi erken rezervasyonların iptal olabileceği endişesi taşıdıklarını kaydeden Başkan Sili, "Sezon sonuna geldik. Sınırda yaşanan olaylar turizmi çok etkilemedi. Ancak çatışmalar Türkiye'ye yansıyacak olursa bu erken rezervasyonu mutlaka etkileyecektir" dedi.

 

'KIŞ REZERVASYONLARINDA AZALMA YAŞANIYOR'

 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da, tur operatörü Thomas Cook'un Almanya CEO'su Michael Tenzer'in geçen yıl Kuşadası'nda söylediği, 'Avrupa ve dünyada Türkiye denince akla huzursuzluk geliyor' sözlerini hatırlattı. Suriye'de yaşanan olayların şu an için erken rezervasyonları etkilemediğini anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

 

"Buna karşın sınırdaki çatışmalar Türkiye'nin içine doğru yayılırsa, bu tamamen erken rezervasyonu etkiler. Turizmin olumsuz etkilenmesi için savaşın 'S'si yeterli oluyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan kültür turlarında, şu an kış rezervasyonlarında büyük azalma yaşanıyor. Türkiye'nin batı bölgelerinde ise henüz sorun yok."

 

'UMUTSUZLUĞA KAPILMAK İÇİN ERKEN'

 

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu da erken rezervasyonlarla ilgili henüz bir şey söylemenin zor olduğuna işaret etti. Ortada yaz satışlarını etkileyecek bir durum olmadığını kaydeden Kaptanoğlu, "Sınırdaki durumun erken rezervasyonu çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü daha kataloglar çıkmadı. Satışlar yılbaşında daha da hareketlenecek. Yaşanan durumun 2015'i etkileyeceğini söylemek için çok erken" diye konuştu.

 

'YILBAŞINDAN SONRA GÖRÜRÜZ'

 

ALTİD Başkan Yardımcısı ve Oba Otelciler Derneği Başkanı Hızır Bozdoğan ise, Avrupa'da tatile çıkacakların Aralık ayı başında işyerine bildirimde bulunduğunu aktarırken, "Eğer tatile çıkacak insanlar gitmek istedikleri yerlerde olumsuz bir durum gelişirse tatilini başka yere yönlendirir. Bu nedenle sınırda yaşanan çatışmaların erken rezervasyonu etkileyip etkilemediğini yılbaşından sonra görürüz" dedi.

Yeniyüzyıl Gazetesi


Geri Dön