20 / 04 / 2024

Aldığına bin pişman oldu! Bir günlük zararı bile kalpten götürür!

Aldığına bin pişman oldu! Bir günlük zararı bile kalpten götürür!

Sosyal paylaşım platformu Twitter'ı zorlu bir sürecin sonunda 44 milyar dolara satın alan Tesla ve SpaceX’in CEO’su ünlü Elon Musk, şirketin reklam gelirlerinde büyük düşüş yaşandığını açıkladı. Musk, bir günlük kaybın 4 milyon dolar olduğunu duyurdu ve işten çıkarmaları savundu.



Forbes’ın dünyanın en zengin insanları listesinde ilk sırada bulunan ünlü milyarder Elon Musk, sıkıntılı bir sürecin ardından satın aldığı Twitter ile ilgili üst üste değişiklik yapmaya devam ediyor.

ÇALIŞANLARIN YARISINI KOVDU

Musk’ın ilk icraatı Twitter’ın yönetim kurulunu feshederek tek başına yönetime geçmek oldu. Şirketin binlerce çalışanını işten çıkaran Elon Musk, bu duruma gerekçe olarak reklam gelirlerindeki düşüşü gösterdi.

SADECE 1 GÜNLÜK KAYIP 4 MİLYON DOLAR

Twitter’ı satın almak için 44 milyar doları gözden çıkarak Elon Musk, şu ana kadar umduğunu bulamadı. Twitter'ın gelirinde büyük düşüş yaşandığını söyleyen ünlü milyarder, şirketin günlük 4 milyon dolar kayıp yaşadığını söyledi. Elon Musk, Twitter çalışanlarının yarısının işine son vermesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

“BU DURUMDA BAŞKA BİR ÇAREM YOKTU”

Musk, işten çıkarmaları savunarak, günde 4 milyon dolar kaybederken başka bir çaresinin olmadığını söyledi. İşten çıkarmalarla ilgili çalışanlara gönderilen bilgilendirme mesajında, "Şirketin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için zorlu bir süreçten geçeceğiz" ifadeleri kullanılmıştı.

ELON MUSK, SUÇU AKTİVİST GRUPLARA ATTI

New York'ta yatırımcıların buluştuğu etkinlikte konuşan Musk, aktivist grupların reklam verenlere baskı yaptığını iddia etti. Reklam analizi platformu MediaRadar bu iddianın aksine, Twitter'ın gelirinin, devir işleminden önce düşüşe geçtiğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön