27 / 04 / 2024

Alev Göçmez kimdir?

Alev Göçmez kimdir?

Primist Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. Kurucu ortağı M. Alev Göçmez kimdir? Alev Göçmez, Primist Gayrimenkul'den önce hangi firmalarda, hangi görevlerde bulunmuştur? İşte M. Alev Göçmez'in biyografisi ve özgeçmiş bilgileri...



Alev Göçmez kimdir?


Primist Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. Kurucu ortağı M. Alev Göçmez, Türkiye’de ticari ve yatırım bankacılığı sahalarında 25 yılı aşkın yönetim tecrübesine sahiptir. 


M. Alev Göçmez, 1980-1994 döneminde Citibank’te çeşitli yönetim görevlerinde bulunmuş, Genel Müdür Başyardımcısı olarak Citibank Türkiye’nin Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı faaliyetlerini yönetmiştir. Bu görevinde Türkiye’de bir ilk uygulama olan Kurumsal Finansman Grubu’nu oluşturarak şirket evlilikleri/birleşmeleri, proje finansmanı ve yapısal finans gibi konulardaki çalışmaları yönetmiştir. 


1994-2003 yıllarında Alternatifbank’ın Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak yeni kurulmuş bir bankayı geliştirerek kurumsal, ticari ve özel bankacılık yapan bir banka ile sermaye piyasaları aracılık kurumu, leasing ve yatırım yönetimi faaliyetlerinde bulunan iştiraklerden oluşan bir finans gurubunu kurarak yönetmiş ve bankanın ana ortağı Anadolu Grubu’nun İcra Kurulu’nda Finans Grubu’nu temsilen yer almıştır. 


Göçmez, bankanın ilk ortağı olan Doğan Grubu tarafından Dışbank’ın satın alınmasını yönetmiş ve bu bankanın satın alınmasından sonra yeniden yapılanmasını yürüten yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır. 2003 yılını takiben kurmuş olduğu Petek Yatırım ve Yönetim Hizmetleri Şirketi ile çeşitli uluslararası bankalara stratejik danışman/yönetim kurulu üyesi olarak hizmet sunmakta, yatırım ortaklıkları kurarak enerji üretimi, tarım ve ticari / konut bazlı gayrimenkul projelerinin geliştirilmesi ve yatırımlarının yönetilmesi konularında çalışmalarını sürdürmektedir. 


Halen Kuveyt ortaklı Burgan Bank’ın bağımsız yönetim kurulu üyesidir. Talas – Tarsus Amerikan Kolejleri’ndeki orta öğrenimini takiben Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletmecilik BS. ve Union College New York – ABD’den Endüstri Yönetimi MS derecelerine sahip olmuştur.


M. Alev Göçmez ve Primist Gayrimenkul iletişim!


Primist Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş.


Adres: Harbiye Mah. Abdi İpekçi Cd. Seyran Apt. No:12 D:12 Şişli / İstanbul

Tel: 0212 219 37 25 - 26

Fax: 0212 219 37 20

e-mail: [email protected]

Web: primist.com


Geri Dön