19 / 04 / 2024

Alfa Romeo Tonale Türkiye’de! İşte 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Alfa Romeo Tonale Türkiye’de! İşte 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Bugün düzenlenen lansmanda Türkiye'de satışa çıkacak olan Alfa Romeo Tonale modelinin fiyatı ve özellikleri açıklandı. İşte Alfa Romeo Tonale 2022 Eylül güncel fiyat listesi...



Alfa Romeo, dünya çapındaki tanıtımını geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleştirdiği Tonale modelini sonunda Türkiye'ye de getirdi. Bugün düzenlenen lansmanda otomobilin özellikleri ve Türkiye'de satışa çıkacağı rakam açıklandı. Peki Alfa Romeo Tonale kaç liradan satılacak? İşte detaylar...

Alfa Romeo, geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen küresel etkinlikte ilk elektrikli otomobilini tanıtmıştı. Türkiye'ye de uzun bir süredir gelmesi beklenen bu modelle ilgili son gelişme yüzleri güldürdü. Şirket, Türkiye'de de bir lansman gerçekleştirerek Alfa Romeo'nun ilk elektrikli aracının ülkemizde de satışa çıkacağının müjdesini verdi. Düzenlenen etkinlikte aracın özelliklerinden bahsedilirken satış fiyatı da ilk kez açıklandı.

Türkiye’ye gelen Alfa Romeo Tonale özellikleri 

Otomobilin tasarımsal özellikleri incelendiğinde 4.53m uzunluğa, 1.84m genişliğe ve 1.6m yüksekliğe sahip olduğunu görülüyor. Genel olarak ise yuvarlatılmış hatlara sahip olan bu otomobil sportif bir tasarıma sahip. Araçta 1.3 (275 HP), 1.5 (130 HP ve 160 HP), 1.6 ve 2.0 (256 HP) şeklinde 4 farklı motor seçeceği sunuluyor. Ayrıca 6 ile 9 ileri otomatik olmak üzere 2 farklı şanzıman seçeneği de bulunuyor.

PHEV tipi elektrikli motorlara, 15.5 kW’lık bataryalar eşlik ediyor. Fakat aracın bataryalarının tam dolu olması halinde şehir içi yetecek kadar, 60 kilometrelik bir menzili bulunuyor. Ayrıca 7.5 kW şarj desteği ile 2 buçuk saatte tam dolum sağlanıyor.


Geri Dön