27 / 04 / 2024

Ali Burak Tepe: Avcılar'daki yıkım kararı hukuksuz!

Ali Burak Tepe: Avcılar'daki yıkım kararı hukuksuz!

AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe düzenlediği basın toplantısında ilçede yaşanan rüşvet skandalına değindi. Tepe, "Rüşvet vermedi diye adamın işyerini yıkmaya kalktılar" dedi



AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe ve Milletvekili Abdullah Başçı İBB Avcılar Düğün Davet Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı kahvaltılı basın toplantısında konuşan Tepe, CHP'li yerel iktidarlar nedeniyle ilçenin 15 yılını kaybettiğini belirterek, "Özellikle son iki yılda hiç olmadığı kadar kötü yönetiliyor. 2014 yılında bütçe açığı 24 milyon TL, 2015 yılında 60 milyon TL. Son iki yılda bu kadar açık vermesinin sebebi nedir? İki yılda değişen ne değişti. Yatırım sıfır hizmet yok, halkımızın mağduriyeti  hat safhalara ulaşmış. Esnafa baskılar yapılmakta. Kaçak yapılaşma almış başını gitmiş. Rüşvet almaktan tutuklanan zabıta memurlarını zaten biliyorsunuz" açıklamasını yaptı.


Yıkım kararı hukuksuz

Konuşmasının devamında Avcılar'da yaşanan rüşvet skandalına değinen ve değerlendirmesini yapan Ali Burak Tepe, "Zabıtaların rüşvet iddiasıyla tutuklanmasının ardından 5 gün geçmeden, o işyerine elle yazılmış resmiyetten uzak, hukuksuz bir yıkım kararı gönderdiler. Rüşvet vermedi diye adamın dükkanını yıkmaya kalkıyorsunuz. Böyle bir şey yok" dedi. Polisin rüşvet operasyonu hakkında da bilgi veren Tepe, zabıtanın mağdur esnafa verdiği numaranın kimin üzerine kayıtlı olduğunun hala belli olmadığını söyledi. Esnafla zabıta arasında gerçekleşen pazarlık konuşmasının yapıldığı telefonunda polisin elinde olduğunu hatırlatan Tepe, "Bu skandalı sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.


İnsanlık namına uyardık

Avcılar Belediyesi'nin alel acele aldığı yıkım kararından sonra AK Partili meclis üyelerinin Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'den randevu aldıklarını ifade eden Tepe, "Kendisine işin siyasi tarafında olmadığımızı söyledik. Bu iş yerinin yıkılmasının sayın Benli'ye de zarar vereceğini ifade ettik. Bütün bunları anlatmamıza rağmen Başkan Handan Toprak arkadaşlarımıza olayın bir kumpas olduğunu, zabıtaların tutuklanmasına neden olan esnafın cezasını çekeceğini söylüyor. Biz insanlık namıma uyarmaya gittik" bilgisini verdi.


Aylık kira bedeli 17 bin 710 TL!

Avcılar Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli'nin göreve geldiği ilk yılda verdiği bütçe açığı ile rekor kırdığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe,  "Başkan'da rekor kırma hırsı olunca bir buçuk yılda 3 lüks makam aracı değiştirerek İstanbul’un en lüks makam aracına sahip belediye başkanı olma ünvanını da kimselere kaptırmadı. Bir başkanın makam arabasının aylık kira bedeli 17 bin 710 TL olur mu? Personel maaşını ödeyemeyen belediye başkanı yaklaşık 15 işçi kardeşimizin maaşına denk gelen makam aracı kirasını tıkır tıkır ödeyebilmektedir. Handan Toprak Benli'nin görevde bulunduğu iki yılda yapmış olduğu ne büyük projelerini buradan açıklıyorum! 55bin simit dağıttı, 4 adet akülü araba, 14 tane de kedi villası  yaptırmış!" ifadelerini kullandı.


Adrese teslim ihaleler

Avcılar Belediyesi'ne dönük eleştirilerini sürdüren Tepe, denetim komisyonunun tespitlerini açıklayarak, "Adrese teslim ihaleler, ihaleye göre kurulan firmalar, belediyede çalışan  personelin yakınlarına kurdurulan firmalar, ihaleye girecek firmaların yapısına göre hazırlanan özel şartnameler, fahiş rakamlara verilen ihaleler yüzünden oluşan kamu zararları olduğunu görmekteyiz. 2014 yılında yapılan çöp ihalesindeki üsulsüzlükler ortadayken, Avcılar'da buna benzen onlarca ihale yapılmıştır" dedi. Avcılar Belediyesi'nin 125472 nolu ihalede kent mobilyaları alım işini, ihaleden bir gün önce kurulmuş bir firmaya verdiğini savunan Tepe, "Firma kurulduktan bir gün sonra İsmet Abacı isimli şahsa vekalet vermiş. İsmet Abacı da incelendiğinde belediyenin özel kaleminde çalışan personelin babası olduğu anlaşılıyor. Belediye ile olan sözleşme İsmet Abacı tarafından imzalanmış" bilgisini verdi.


İhaleleri yandaşlarına peşkeş çektiler

Avcılar Belediyesi tarafından yapılan ihaleler hakkında önemli iddialar ortaya atan Ali Burak Tepe, sürekli ihale alan Murat Toprak'ın kim olduğunu sordu. "Bu şahsın Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli ile bir akrabalığı var mı?" diye soran Tepe, "Verecek cevabı olmayanlar maalesef kaba kuvvete başvuruyorlar" dedi. Belediyenin maaş veremeyecek durumda olmasına rağmen işçi sayısını artırdığını ileri süren Tepe, " Maalesef yandaşlarına ihaleleri peşkeş çekiyorlar. Belediye çalışanları maaşlarını alamadıkları için belediyenin önünde sürekli eylem yapmaktadırlar" ifadelerini kullandı. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön