27 / 04 / 2024

Bursa’daki yıkım kararı verilen 24 okula velilerden isyan!

Bursa’daki yıkım kararı verilen 24 okula velilerden isyan!

Bursa’da deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı alınmasından sonra öğrencilerin başka okullara nakil verilmesine veliler tepki gösterdi. Yıkım kararının geç alındığını söyleyen veliler, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.



Bursa Valiliği'nin, deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı almasından sonra, bu okullarda okuyan öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için belirlenen okullara nakilleri dün başlatıldı. Yıkım kararı verilen Nedim Öztan İlkokulu'nda öğrenim gören 660 öğrenci, NOSAB İlköğretim Okulu'na yerleştirildi. Tam gün eğitim verilen NOSAB İlkokulu ikili öğretime geçerken, 883 olan öğrenci sayısı da 1543'e yükseldi. Yıkım kararının geç verildiğini söyleyen veliler ise duruma tepki gösterdi. Nedim Öztan İlkokulu için daha önce de yıkım kararı alındığını ancak uygulanmadığını belirten veliler, yıkım kararının çok geciktiğini ve mağdur olduklarını anlattılar. Dün çocukları ile birlikte NOSAB İlkokulu'na giden veliler, evleriyle okulları arasında mesafenin uzak olması sebebiyle çocuklarını servise vermek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanması için dilekçe verdiler.

Göçebe eğitim sıkıntısı

Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona da, 24 okul binasının yıkım kararı alınmasından sonra 36 okulun daha tam gün eğitimden ikili eğitime geçiş yapacağını, bu durumda 28 bin 760 öğrencinin mağduriyet yaşayacağını söyledi. Bu öğrencilerin 10 bin 893 öğrencinin başka bir okul binasında göçebe eğitime terk edileceğini belirten Başkan Rona, "Bu kararla yıkılacak derslik sayısı da 400'ün üzerindedir. Derslik ve bina ihtiyacı konusunda Türkiye'nin en mağdur 6. kenti olan Bursa'nın bu kararla mağduriyeti bir kat daha artacaktır" ifadelerini kullandı.

Bursa’daki yıkım kararı verilen 24 okula velilerden isyan!

113 okul güvenli mi?

2017’de yıkılan okul binalarının yerine yenilerinin yapılmadığını anımsatan Başkan Rona, "Göçebe eğitimin Bursalı öğrenciler için kader haline geleceği açıktır. Ortaya çıkan bu durum Bursa'da eğitim yönetimi ve planlama politikalarının iflas ettiği gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bursa Valiliği'ni ise bir kez daha, geriye kalan 113 okulun deprem tahkik raporlarını kamuoyuna açıklamaya, 600 bine yakın öğrencimiz ve öğrenci velilerimiz ile Bursa kamuoyunu yaşanan tedirginlikten uzaklaştırmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte okullar!

Bursa Orhangazi'de riskli 24 okul yıkılacak! 


Geri Dön