19 / 04 / 2024

Ali Kazgan kimdir?

Ali Kazgan kimdir?

Malatya Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan kimdir? Ali Kazgan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ali Kazgan, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Ali Kazgan...



Ali Kazgan kimdir?

Ali Kazgan, 01.02.1961 Malatya doğumlu, İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamlamıştır. 1983 yılında  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümünden mezun olmuştur. 1984 yılında Malatya Kaymakam adayı olarak atanmıştır. 


Mülki İdare Amirliği görevinde sırasıyla Çorum İli Bayat Kaymakamı (1987-1991), Batman İli Sason Kaymakamı (1991-1992), Erzurum İli Köprüköy Kaymakamı (1992-1993), Amasya İli Taşova Kaymakamı (1993-1997), Kahramanmaraş Vali Yardımcısı (1997-2001) olarak görev yapmıştır. 1991-1992 yılları arasında 1 yıl süreyle Amerika’da bulunmuştur.


2001 yılından bu yana Aydın Vali Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Kazgan, 17 Mart 2006 tarihinde Malatya İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevine getirilmiştir. Akabinde İstanbul Vali Yardımcılığı ve Ankara Vali Yardımcılığı görevlerini yürüten Ali Kazgan, evli ve iki çocuk babasıdır. Bugüne kadar yürüttüğü görevlerin hepsinde adını başarı hikayeleriyle duyduğumuz Ali KAZGAN hakkında, çalıştığı hiçbir ilçede hiçbir vilayette kötü bir ifade kullanılmaması bilakis takdir edilmesi Malatya’ nın onuru olmuştur. Görev yaptığı her yer kalkınma hamlesi gerçekleştirmiştir. Bu sebeple adı Proje Ödüllü Vali Yardımcısı olarak anılmaktadır. 


Ali KAZGAN’ ın Malatya İl Özel İdaresinde görev yaptığı dönemde, Avrupa Birliği kapsamında hazırlanan projelerle Malatya İl Özel İdaresi Türkiye çapında aynı anda 8 proje için hibe alan ve projelerini başarıyla yürüten tek kurum olmuştur. Malatya kayısısının tanıtımı amacıyla TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi aracılığıyla “Taze ve Gün Kurusu Kayısının Besin Değeri ve İnsan Sağlığına Faydaları Projesi” gerçekleştirmiştir. KÖYDES projelerinde eldeki tutarlarla hedeflenin üç katı hizmet getirmiştir. Batman’ ın Sason ilçesinde uyguladığı yönetim politikası daha sonra tüm ülkede uygulamaya konularak, baskıcı devlet imajını kırmıştır.



Malatya Akçadağ'da  TOKİ  300 öğrencilik pansiyon yaptıracak!




Geri Dön