26 / 04 / 2024

Ali Kılıç: Maltepe'de oluşan ranttan ilçe sakinleri yararlanacak!

Ali Kılıç: Maltepe'de oluşan ranttan ilçe sakinleri yararlanacak!

Maltepe’de çalışmaları süren kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Başkan Ali Kılıç, hem ilce sakinlerinin hem de yatırım yapan şirketlerin kâr edebileceği projeler hazırladıklarını kaydetti...



Maltepe’de çalışmaları süren kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Başkan Ali Kılıç, hem ilce sakinlerinin hem de yatırım yapan şirketlerin kâr edebileceği projeler hazırladıklarını kaydetti.


 

Kılıç, “Maltepe’de bir rant oluşuyor. Bu rantı başkaları almamalı, burada yasayan insanlar bunu hak etmeli.” diye konuştu. 

 

Maltepe Belediye Başkanı CHP’li Ali Kılıç, depreme dayanıklı binaların yapımı için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde 30-40 katlı gökdelenler yerine, ada bazlı yeşil alanların olduğu uygulamayı hayata geçireceklerini söyledi. Mahallelilerin onay vermediği hiçbir projenin altına imza atmayacaklarını söyleyen Kılıç. 


Maltepe’de oluşan rantı sadece ilçe sakinlerinin alması için uğraştıklarını söyledi. Kılıç, ilçede çalışan kadın nüfusunun yoğunluğu sebebiyle, artan kreş sorununu her mahalleye iki tane açarak çözdüklerini söyledi. Belediye çalışmaları arasında en dikkat çekici çalışmalardan birisi ise cenazelerde Kuran okuyan, acılı aileye yardımcı olan taziye ekibi. Kılıç, imam ya da ilahiyat bitirmiş kişilerden oluşan bu ekiplerle, vatandaşın acılarına ortak olmaya çalıştıklarını anlattı. Uyuşturucuyla mücadeleye de önem verdiklerini kaydeden CHP’li Başkan, belediye bünyesinde kuracakları birimle, aile ve uyuşturucuyu kullanan arasında bir güven oluşturarak, en başından önlem alacaklarını ifade etti. 

 

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların, “Burada yaşamak istiyorum. kentsel dönüşümü de istiyorum; ancak 1 lira bile para cebimden çıkmamalı.” dediğini aktaran Kılıç, şu değerlendirmede bulundu: “Bunu yapabilmemiz için. bu işi bilen arkadaşlarımızla 3-4 aydır çalışıyoruz. Öyle bir planlama yapmalıyız ki burada vatandaşlar para vermeden kendi binalarında oturabilsinler. Buraya yatırıma gelen inşaat şirketi zarar etmeden yatırımını tamamlayabilsin. Çevreci ve doğa dostu olmalı bu yatırım. Yani 30-40 katlı gökdelenler dikmek yerine insanlar ada bazlı kentsel dönüşüme giderek hem yeşil alanların arttığı, sosyal aktivitelerinin de rahatlıkla hayata geçirebileceği, geniş, güneş enerjisinden, yağmur suyundan yararlanan, çöplerin yerin altına saklandığı 3 aşamalı planımız var.”

 

Maltepe halkının mülklerini satmamaları noktasında gayret sarf ettiklerini kaydeden Kılıç, “Buralar rant bölgesi olarak belirlendi. Bu rantı başkaları almamalı, burada yaşayan insanlar bunu hak etmeli.” diye konuştu. Vatandaşın onaylamadığı hiçbir projenin altına imza atmayacaklarını söyleyen Kılıç. Yenikapı’daki dolgu alanı gibi Maltepe sahilinde yapılan alanla ilgili olarak uzlaşmacı olacaklarını kaydetti. Kılıç, yakınları vefat eden vatandaşlar için 7-8 kişilik taziye ekibi oluşturduklarını ifade etti. Kılıç, alzheimer gibi ağır hastalıklara yakalanan vatandaşlara hizmet verecek, yaşlı hastaların öz bakımlarını yapacak bir sağlık ekibi de kurduklarını vurguladı. Başkan Kılıç, uyuşturucuyla mücadele noktasında da ailelere danışmanlık hizmeti vereceklerini belirtti. 

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçedeki kentsel dönüşümde vatandaşların mağdur olmaması için projeler geliştirdiklerini kaydetti. Kılıç, uyuşturucuyla mücadele konusunda ailelere danışmanlık hizmeti vereceklerini ifade etti. 


Zaman 


Geri Dön