28 / 03 / 2024

Ali Kılıç’tan Maltepe'ye üç müjde!

Ali Kılıç’tan Maltepe'ye üç müjde!

Maltepe Muhtarlar Buluşması, Girne Mahallesi Muhtarı Tevfik Songün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda altyapı başta olmak üzere, Maltepe Meydan Projesi, M’Expo, kentsel dönüşüm, imar ve otopark sorunları ele alındı.




Maltepe’de geleneksel hale gelen muhtarlar buluşması, Girne Mahallesi Muhtarı Tevfik Songün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda altyapı başta olmak üzere, Maltepe Meydan Projesi, M’Expo, kentsel dönüşüm, imar ve otopark sorunları ele alındı. Buluşmada Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş da hazır bulunurken bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, seçimlerde gösterilen hassasiyet için herkese teşekkür ederek, “Muhtarlarımız, mahallelerdeki gözümüz, kulağımız. Hizmetlerimizin vatandaşlara duyurulmasında çok önemli çalışmalar yapıyorlar ancak halen bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden çalışmaların vatandaşlarımıza iletilmesi noktasında daha çok çalışma yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın hizmetlerimizden haberi yok, bu ciddi bir sıkıntı yaratıyor” dedi.


“VATANDAŞLARIN SESİNE KULAK VERDİK”


Esenkent başta olmak üzere Aydınevler, İdealtepe kreşleriyle Başıbüyük Yaşam Merkezi’ni yakın zamanda tamamlayacaklarını açıklayarak konuşmasını sürdüren Başkan Kılıç, şunları söyledi: “Bu sene sonuna kadar 4, gelecek yılda 6 kreşimizi açarak, her mahalleye kreş isteğimizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, 19 maddelik seçim bildirgemizdeki neleri yapıp yapmadığımızı da anlatıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen talepleri göz ardı etmedik ve onların sesine kulak verdik. Bu kapsamda Yalçın Kızılay Spor Kompleksi, Bahadır Erdoğdu Rehabilitasyon Merkezi ve Mavi Tenis Spor Kulübü’nü belediye bünyesine alarak, vatandaşlara daha uygun ve kaliteli bir hizmet sunacağız. Tabi bu kuruluşları belediye bünyesine aldığımızda ciddi bir istihdam olanağı da yaratmış olacağız.”


TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM


Otopark sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, MaPark adıyla bir şirket kurduklarını sözlerine ekleyen Kılıç, “Şu an 30’a yakın cadde ve sokağımızda park hizmeti başlattık. Trafik sorunu sebebiyle bunu yapmamız gerekiyordu. Şimdi bir sistem üzerinde çalışıyoruz ve o sokakta oturan vatandaşlarımız için bir abonelik sistemi geliştireceğiz ve bu vatandaşlarımız sembolik bir ücret ödeyecekler. Bunun dışında park yapanlar, ücretlerini ödemeye devam edecek. Maltepe için geç kalınmış bir uygulama ama trafik sorununu en azından ana yollarda çözebilmek için bu gerekliydi. Siz değerli muhtarlarımızın da önerisiyle pilot olarak başlatılan bu çalışma, genişleyebilir ya da farklı biçimlere bürünebilir. Ayrıca şu an ruhsat verilen projelerin yüzde 60 kadarına otoparklı biçimde ruhsat verdik, bazı yerlere veremedik ancak buralarda bazı imar ve planlama sıkıntıları vardı” şeklinde konuştu.


“BÜYÜKŞEHİR’E LİSTE HALİNDE İLETECEĞİZ”


Maltepe Meydan Projesi, Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesiyle ilgili de çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu projelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetin alacağı kararlara bağlı olduğunu ifade eden Kılıç, tüm mahallelerin ortak sorunları için bir liste hazırladıklarını söyleyerek, “Maltepeli yurttaşlar olarak ilçemize sahip çıkmalıyız. İlçemiz çok sayıda hizmet bekliyor. Biz bunları bir liste haline getirdik ve sizlerle beraber Büyükşehir Belediyesi’ne sunacağız. Öğrencilere ücretsiz servis hizmetimizi, bölgedeki servisçiler şikayet etmiş. UKOME de bununla ilgili bize bir yazı gönderdi ve yaptığımız işlemin doğru olmadığını belirtti. Bu konuda direnmeliyiz, birlikte el ele vermeliyiz. Öğrencilerimizin minibüslerle taşınamayacağı apaçık ortadayken bu çözümümüze direnilmesini anlamıyoruz” dedi. Muhtarlar da Kılıç’a teşekkür ederek, sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi ve sorunlarını anlattı. Kılıç, daha sonra Girne Mahallesi Muhtarı Tevfik Songün ile bölgede incelemelerde bulunarak, esnafları ziyaret etti ve vatandaşların sorunlarını dinledi.



Maltepe Belediyesi


Geri Dön