26 / 04 / 2024

Ali Toltar :Geleceğin Dilovası'nı inşa ediyoruz!

Ali Toltar :Geleceğin Dilovası'nı inşa ediyoruz!

İlçe belediyelerinin imar müdürlerinin aylık toplantısında konuşan Toltar, geçmiş dönemlerdeki çarpık sanayileşme ve kentleşme sorununu yaşadıklarını, buna rağmen geleceğin Dilovası'nı inşa ettiklerini dile getirdi.



Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçenin imar komisyonu üyelerinin aylık toplantısı, önceki gün Dilovası'nda belediye başkanı Ali Toltar'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Elegan Restoran'da gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler de hazır bulundu. 

Toplantıda özellikle Dilovası bölgesinin imarlaşma konuları ile il genelindeki sorunları ele alındı ve ilçelerdeki Buluşmada konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Dilovası'nda geçmişte uygulanan çarpık sanayileşme ve kentleşmenin sıkıntılarını bu gün bizler yaşıyoruz. Bu sorunlar bizi çok uğraştırıyor. 

Fakat şu anda prensipli hareket ediyoruz, istediğimiz noktada değiliz, ancak iyi durumdayız. İmarı ve kentleşme tarzı ile mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir kent inşa edeceğiz" dedi.



Kocaeli



Haber Bizim Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Her ay bir ilçede, belediyelerin imar komisyon üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen değerlendirme toplantısı bu ay Dilovası’nda yapıldı. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın ev sahipliğinde Elegan Restaurant’ta gerçekleşen toplantıya; Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler, ilçe belediyelerin imar komisyonu üyeleri katıldı.

 

İMARLAŞMA SORUNLARI

Toplantıda, yeni mevzuat hükümleriyle ilgili bilgi aktarımı ve alınan kararların uygulanmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, ev sahibi ilçe Dilovası ve il genelindeki imarlaşma sorunları da ele alındı. Toplantıda açılış konuşmasını ise Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptı.

 

SIKINTILARI BİZ YAŞIYORUZ

Toltar’ın konuşmasında şunlara değindi: “Geçmişteki çarpık sanayileşme ve kentleşmenin acılarını ve sıkıntılarını bugün maalesef bizler yaşıyoruz. Geçmişe göre çok iyi bir noktadayız ama benim arzuladığım noktaya henüz gelemedik. Ama geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” Toltar, yapılan bu toplantıların ilçenin geleceğine dair çok büyük katkı sunacağını da belirtti.


Bizim Kocaeli


Geri Dön