26 / 04 / 2024

Geleceğin Türkiye'sini inşa ediyoruz!

Geleceğin Türkiye'sini inşa ediyoruz!

T. C. Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Geleceğin şehrini inşa ediyoruz.  Kura ve anahtar teslim törenleriyle milletimizin sevincine ortak oluyoruz.” dedi. 



Konuttan sosyal tesis ve kamu yapılarına farklı segmentteki üretimlerimiz yüksek bir tempoda sürerken, kura ve anahtar teslim törenleriyle milletimizin sevincine ortak oluyoruz.

Sosyal konutta 2014'te ortaya koyduğumuz yeni bir modelin ürünü olan  TOKİ  konutları, kalitesi, mahalle konsepti içinde az katlı planda projelendirilmiş tasarımı ve yöresel yapı unsurlarını yansıtan mimarisiyle geleceğin Türkiye'sini inşa iddiamızı yansıtıyor.

Bu anlayışla projelendirilen Gaziantep Kuzeyşehir ve Manisa Akgedik Sosyal Konutları, sürdürülebilir şehirciliğin özgün örnekleri olarak yerleşime açılıyor. "Uygulaması tek seferde geliştirilen ilk ve en büyük yerleşim" olan Gaziantep Kuzeyşehir'de, ilk etabın ev sahiplerini kura ile belirledik.

2014'te ilkini düzenlediğimiz Ulusal Mimari Yarışması'nın Ege Bölgesi birincisi Manisa Akgedik Sosyal Konutları milletimizin gurur duyacağı bir konut uygulaması olarak sahiplerini buldu. Emeklilerimizden işçilerimize her yaş grubundan insanımıza yuva olacak Akgedik konutlarının anahtar tesliminde görülmeye değer bir mutluluğa şahitlik ettik.

Doğu ve Güneydoğu'da terörden zarar gören bölge halkı için inşa ettiğimiz konutlar ise süratle sahiplerine teslim ediliyor. Vatandaşlarımızın yeni konutlarından duyduğu memnuniyet, huzur ve güven dolu bir yaşama adım atmış olmaları motivasyonumuzu ve çalışma azmimizi perçinliyor.

Konut teslimleriyle eş zamanlı devam eden yeni projelerimiz Anadolu'nun yanı sıra İstanbul gibi büyük illerimizde de ilgiyle karşılanıyor. Son olarak Silivri'de kura ile satışa sunduğumuz 1.356 konut, 20 bini aşkın başvuruyla rekor düzeyde bir talep gördü. Oluşan talep doğrultusunda, büyükşehirlerimize dönük sosyal konut projeleri geliştirmeye devam ediyoruz.

Sosyal konut projelerinin yanı sıra farklı nitelikte sosyal ve ticari tesis, eğitim kurumu, park ve kamu yapılarının üretimi sürüyor. Yeni çalışmalarımızdan biri olan ve ilgili bakanlıklarla iş birliğinde yürüttüğümüz "Hükümet Konaklan" projesiyle 74 yeni kamu hizmet binasını ülkemize kazandırıyoruz. Farklı medeniyetlerin çizgileriyle harmanlanmış kadim kültürümüzün izlerini taşıyan hükümet konakları, özgün mimarileriyle yeni birer Cumhuriyet dönemi eseri olarak anılacaktır.

Şehirlerimizde sürdürülebilir çevreler oluşturmak amacıyla başlatılan "Millet Bahçeleri" projesi doğrultusunda inşa etmekte olduğumuz stadyumların TOKİ mülkiyetindeki eski alanlarını şehre kazandırarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.

M. Ergün TURAN

T. C. Toplu Konut İdaresi Başkanı

 


Geri Dön