24 / 04 / 2024

Aliağa'da park yapımlarına hız verildi!

Aliağa'da park yapımlarına hız verildi!

Aliağa Belediyesi, Sanayi ve Ticaretin başkenti kabul edilen Aliağa’da yeşil alanların arttırılması için kentin dört bir yanında sürdürülen yeşil alan ve park çalışmalara hız verdi...



Aliağa Belediyesi'nin 2009-2014 yılları arasında gerçekleştirdiği yeşillendirme çalışmalarıyla Türkiye’de ortalama 2 m2 olan aktif yeşil alan miktarı, Aliağa'da 5 m2'yi aştı. 4,5 yılda 20’in üzerinde park yapan Aliağa Belediyesi, 4 km uzunluğundaki Sahil Bandı ile de kentte yeşil ve Maviyi buluşturdu. 

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Yeni parklar, yeşil alanlar ve diğer altyapı çalışmalarımızla Aliağa'yı temiz, yemyeşil ve Çağdaş bir kentte dönüştürüyoruz” dedi.


PARK VE BAHÇELERDE KIŞA HAZIRLIK

Aliağa Belediyesi, yaklaşan kış öncesi kent genelindeki park ve yeşil alanlarda bakım çalışması başlattı. Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Zeytinli Park başta olmak üzere kentin yürüyüş ve dinlenme alanlarında bulunan mevcut Park ve yeşil alanları bakıma aldı. Ekipler, çalışmalar kapsamında park, bahçe, çocuk bahçesi, park sahaları, yaya bölgeleri ve yeşil alanlarda düzenlemeler yapıyor. Kentteki tüm parklarda ve yeşil alanlarda çim biçme işlemleri, ağaç budama ve bakımları yapılırken, bazı alanların çimleri baştan aşağı yenileniyor. Parklarda ve refüjlerde bulunan ağaçların gövdelerinde böcek ve türevlerine karşı önlem alınırken, şehrin estetiği için yeşil alanların bakım ve onarımında ihtiyaç duyulan süs bitkileri ve çimler yenileniyor. 


BUCA CEZAEVİ İLE PROTOKOL İMZALANDI

Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Buca Cezaevi ile Park ve Oyun grupları üretimi konusunda protokol imzaladı. Buca Ceza Evi’nden 7 Çocuk Park oyun Grubu satın alan Belediye, Bayındır Çiçek Kooperatifi’nden ağaç ve çiçek alımı gerçekleştirildi. Kentin farklı noktalarına yerleştirilmek üzere 65 adet bank ve 35 piknik masası alındı.


YENİ YEŞİL ALANLAR YOLDA

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, kentteki yeşil alan sayısını arttırmaya kararlı olduğunu ifade ederek, “TÜPRAŞ kavşağı çevresinde 3 bin m2’lik, Çanakkale yolu üzerinde 900 M2’lik peyzaj ve yeşillendirme çalışması yapacağız. Mahallelerde yapılabilecek yeni park alanlarının tespiti sürüyor. Zeytinli Park’ta yürütülen çalışmalarda ise sulamada yetersiz kalan yerlere sondaj ve fıskiye sistemi döşeniyor.” Diye konuştu. 


BAŞKAN OĞUZ: MAVİ İLE YEŞİLİN BULUŞTUĞU BİR ALİAĞA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“”Yeşil alanların arttırılmasına önem veriyorum” diyen Aliağa Belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz, “4,5 yılda 20’nin üzerinde park yaptık. Büyükşehir de Aliağa’ya 2 büyük park kazandırdı. Bunun yanında yaklaşık 4 km’lik Sahil Bandı’nı yaptık. Orası da başlı başına büyük bir park aslında. Uzun süredir deniz kenarında Avcı Ramadan bölgesi denilen yerin tahsisini Milli Emlak’tan almaya çalışıyoruz. Bunu aldığımızda yaklaşık 1 km kadarlık bir alanın da peyzajını yaparak yeşillendireceğiz. Böylece 5-6 km’lik kesintisiz bir sahil bandımız olacak. Böylece kentin merkezinin tamamında yeşil ile maviyi buluşturacağız” dedi.  



Geri Dön