25 / 04 / 2024

Aliağalılar hastane ve otopark istiyor!

Aliağalılar hastane ve otopark istiyor!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın görevdeki 1 yılını değerlendiren vatandaşlar, projelerden memnun. Ancak halk, hastane yetersizliğinden yakınırken, yol, otopark ve trafik sorununa da artık bir çözüm bulunmasını istiyor




Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın görevdeki 1 yılını değerlendiren vatandaşlar, projelerden memnun. Ancak halk, hastane yetersizliğinden yakınırken, yol, otopark ve trafik sorununa da artık bir çözüm bulunmasını istiyor


Aliağalılar, Belediye Başkanı Serkan Acar'ın görevdeki 365 gününü değerlendirdi. Acar'ın seçim öncesi vaat ettiği projeleri hayata geçirmek için gerçekleştirdiği çalışmalar vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Başkan Acar'ın özellikle  İzmir  Caddesi'ndeki çalışmaları ve plajla ilgili projeleri Aliağalılardan ilgi gördü. Ancak ilçedeki en büyük sıkıntı olan otopark sorunu halen aşılamadı. Otopark sorunu yüzünden ilçede trafik sıkıntısı yaşandığını belirten vatandaşlar, bu konuda acil önlem alınmasını istedi. Aliağa'daki Devlet Hastanesi'nin de artık yetersiz gelmeye başladığını ifade eden vatandaşlar, buranın genişletilmesini istiyor.





İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Metin Bedik (Emekli): Başkan seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getirmeye başladı. Bu yönden başkanın icraatlarının yüzde 99'unu beğeniyorum. Yüzde 1 de çalışmalar ağır gidiyor. Sanayiden, sokaklardan tut hepsini yapmak için yavaş yavaş ilerliyor. Ağır giden işleri biraz hızlandırırsa sevinirim.

Ufuk Çetin (Berber) : Başkandan çalışmalarından memnunum. Aliağa'ya bir onkoloji hastanesi istiyorum. Aliağa Devlet hastanesi artık yetersiz. En kısa zamanda ek hastane yapılmasını ve yanık ünitesinin de yer almasını bekliyoruz. Otopark sorununa çözüm bulunmasını istiyoruz.

Davut Soysal (Kuru temizleyici) : Başkanın 1 yıllı performansı güzel. Ancak yollar çok bozuk. Bu yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Özellikle  TOKİ  Konutları önündeki İnönü Bulvarı'nda yollar delik deşik. Her yer toz toprak ve çamur içinde kalıyor. İzmir Caddesinin yapılması güzel. Güzel bir görüntü ve esnafa canlılık verecek. Ancak bu kadar masrafı başka projelerde de değerlendirseydi keşke. Aliağa'nın en büyük sorunu ise otopark sorunudur.

Osman Uslu (Tüccar) : Başkanın genç oluşu ve vaat ettiği hizmetlerini yerine getirmek için çalışmasını taktir ediyorum. Plajlarımızı cennete çevirecek. Ama icraatlarında yapmak istediği günü tutturamıyor. Bu da başkanın inşaatla ilgili geriden geldiğini tahmin ediyorum. Hatta ona ustalık yapanların yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Daha programlı, daha radikal kararlar alıp, daha güzel hizmetler yapabilir. İnsanların yoğun olduğu yerlerdeki işlere öncelik vermesi gerekiyor.

Fırat Mert (Manav) : Başkan şu ana kadar güzel işler yapıyor. Böyle giderse daimi olacak inşallah. Belediye arkasına 24 saat içinde park yaptı. İlçede kaldırım işgaline son verdi. İlçeyi güzelleştirmek ve geliştirmek adına çaba harcıyor. Yeni projelere imza atmayı sürdürüyor. İzmir Caddesi'nde de güzel işler yapıyor. Başkandan isteğim otopark sorununu ortadan kaldırması. Sahilde de güzel işler yapacağını söyledi. Bekliyoruz. Sanayi bölgesinde yaşıyoruz. Aliağa Devlet Hastanesi genişletilip Araştırma Hastanesi olursa İzmir'e gitmeye gerek kalmaz.

Rıza Tabak (Çiftçi) : Ben üreticiyim üretici bayan ve erkekler için açılan köylü pazarının yerinin daha geniş ve düzgün olmasını isterim. Bize aynı bölgede daha geniş bir yer vermesini istiyoruz. Başkanımızın bu dileğimizi yapacağına inanıyorum. Gölgelikli güzel bir yer olursa seviniriz.

Kadir Şimşek (Emekli) : Belediye Başkanı çalışkan ve güzel icraatları olacağına inanıyorum. Ama bizim sokakların hali çok kötü oralara girip parke taşları yerlerinden çıkmış. Biz yaşlılar o yollardan düzgün bir şekilde yürüyemiyoruz.

Halittin Altınada (Balkan Göçmenleri Dernek Başkanı) : Serkan başkan güzel çalışmalar yapıyor. İlçenin tek sorunu otopark. Bunun dışında İzmir Caddesi'ndeki düzenlemeler çok faydalı oldu. Daha önce esnafın dükkanının önüne araçlar park ediyordu. Şimdi modern bir iş merkezine dönüştü. Otobüs durakları ve çevre düzenlemesi yapıldı. Aliağa'yı bir Avrupa kentine dönüştürmek için çalışıyor.

Ertan Tartan (Sigortacı) : 283 sokak uzun zamandır kazılmış halde. 2 arabam var ikisi de bu sokakta çarpıldı. Araçlar geçerken yoldaki parke taşlar kalktığı için parke taşlar yerinden sağa sola fırlıyor. Bunların zararını kim ödeyecek ? Bizlere yazık değil mi? İnsanlar bu yolu kullanırken kayıp ayaklarını kıracaklar. Başkandan tek isteğim bu yolun acilen düzeltilmesini istiyorum.

Sezai İzmitli (Emekli) : Başkan park, otobüs durakları yaptı. Köylere bile yapmağa devam ediyor. Amatör balıkçıların teknelerinin bulunduğu Avcı Ramadan bölgesine çok güzel bir dinlence yeri yapıyor. Bu konuda memnunum. Tek sorun otopark. Bu sorunu çözerse çok iyi olacak. Ayrıca Aliağa'daki gençlere iş konusunda destek vermesini bekliyoruz.

Oğuz Yüksel (Esnaf) : Ailelerin deniz kenarında gidip oturabilecekleri yerler çocuk parkları yapmasını istiyorum. Hastane yetersiz. Ek bina için gerekli kurumlarla iletişim kurması gerekir. Otopark sorununun da bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz.

Ömer Ovalı (İşletmeci) : Başkanın projelerini beğeniyorum. Bunları bitirdiğinde Aliağa bir Avrupa kenti görünümüne dönüşecek. Başkandan en çok istediğim, caddelerde araçlar, özellikle İstiklal caddesinde 2 sıra yapıyor. Bu yüzden trafik sıkışıklığı yaşıyoruz. Bunu önlemek için acil otopark sorununu çözmesini istiyorum. İzmir caddesinin yeni görüntüsünü ben beğenmedim. Ucube gibi oldu ön tarafa gölgelik mi nedir anlayamadım. Yayalar için yapıldı orası ama yayalara yürümeleri için 1 buçuk metre yer kaldı.

Beyza Öztürk (Öğrenci) Belediyenin projelerini çok beğeniyorum. Yıllardır yapılması gereken parklar, gezi alanları şimdi yapılıyor. Başkan, Avcı Ramadan bölgesini ve Ağa parkı da bitirdiğinde Aliağa, 7'den 70'e herkes için harika bir yer olacak. Başkan herşeyin en iyisini yapıyor ve 4 yıl içinde bunları bitireceğine inanıyorum.




Yeni Asır



Geri Dön